Marokkó

Utazol.hu: Útikalauz.
Marokkó

aug 9, 2011 // utazol.hu

 

Marokkót az Atlanti-óceán és az Atlasz-hegység hófödte csúcsainak kettőssége jellemzi. De az erős kontrasztot a sivatag jelenti.

Fővárosának, Rabat-nak a leghíresebb látnivalója a Tour Hassan minaret, és a vele szemben található V. Mohammed mauzóleum. A város pikantériáját a kulturális különbözőségek keveredése adja. Az európai és arab világ keveredik itt.

Az ország legnagyobb városaként a film által híressé vált Casablancát tartják. A forgalmas kikötőváros látnivalóit az óvárosban érdemes keresni, ahol megtekinthetjük a világ legnagyobb mecsetét, a II. Hassan mecsetet és az ország legszebb emlékműveit az V. Mohammed téren.

A nagy melegben a leghűsítőbb hely az Agadir-ben található 300 méteres strand. EZ Marokkó legszebb üdülővárosa, és a legkiépítettebb. Itt aztán megkóstolhatunk mindenféle halételt. Nem messze megcsodálhatjuk az igazi berber piacokat.

Az ország kulturális központja Marrakesh. Itt található Marokkó legnagyobb piaca a souq, kötelező látnivalók közé tartozik a Djemma el-Fna tér, a Koubba Ba’adiyn mecset, és a Koutoubia mecset.

Gasztronómia

A két legismertebb ételük a kuszkusz és a tajine tál. Ételeikhez kenyeret is szívesen fogyasztanak, ami inkább a lángosunkhoz hasonlít. Zöldséget, gyümölcsöt minden nap fogyasztanak.

A húsok közül a bárány, a csirke és a hal a kedvelt. Köretként szeretnek gyümölcsszósszal, szárított gyümölcsökkel kedveskedni.

A marokkóiak számára az étkezés szertartás. HA meghívnak minket, visszautasítani nem szabad. Az étkezés előtt kezet kell mosni, majd az asztalhoz ülve a középre helyezett tálból jobb kézzel szedhetünk a tál felénk eső oldaláról. Az étkezés akkor ér véget, ha mindenki mindent elfogyasztott és a tálak is üresek.

Jellegzetes édességeik a rakott tészta, és a mandulás mézes sütemény.

 

Kommentelj