Tippek a repülőúthoz

Utazol.hu: Repülési tippek.
Tippek a repülőúthoz

aug 3, 2011 // utazol.hu

  • Csomagolásnál figyeljünk, hogy semmi nélkülözhetetlen dolgot ne tegyünk a bőröndbe. Ilyenek az elektronikai készülékek, gyógyszerek, iratok, ékszerek, pénz. Ezeket helyezzük a kézipoggyászba. Sajnos muszáj felkészülni rá, hogy esetlegesen később kapjuk meg a csomagokat. Főleg átszállásos repülőutaknál történhetnek kavarodások és esetleg a bőröndünk máshol landol, mint mi magunk. Erre az esetre is érdemes felkészülni. Névkártyát, elérhetőséget ne csak a bőrönd külsején helyezzünk el, hanem a belsejébe is tegyünk egyet.
  • A repülőút során, a fedélzeten a levegő nagyon száraz. Olyan akár a sivatagban. Kiszárad az orrnyálkahártya és dehidratálódik a szervezet. Tehát fontos a folyamatos folyadékpótlás, lehetőleg víz formájában. A gépeken lehetőség van alkoholos ital vásárlására is, de ezek fokozzák a szervezet kiszáradását.
  • Legyen nálunk készpénz. A fapados légitársaságoknál a jegy nem tartalmaz étel és italfogyasztást, ezért ha a belső terminálon nem vásároltunk és megszomjaznánk a repülőn nem biztos, hogy lehet bankkártyával fizetni. Érdemes inkább felkészültnek lenni, és némi készpénzt is magunknál tartani.
  • Hosszú repülőút során, ha van rá mód, sétáljunk. Amennyiben erre nincs lehetőség mozgassuk meg lábainkat. Emeljük meg, nyújtsuk ki, feszítsük vissza lábfejünket, majd engedjük vissza. Körözzünk a lábfejünkkel. Ezek a mozdulatsorozatok segítenek felpezsdíteni a vérkeringést, ami fontos, mivel egy több mint 3 órás repülőút során, ha nem mozgatjuk meg végtagjainkat fennáll a veszélye a trombózisnak.
  • Vigyünk magunkkal pulcsit, kabátot. Lehet, hogy kint tombol a 40 fok, és az úti célunk is egy meleg ország, de fent a magasban bizony elő fordulhat, hogy a gépen picit hűvösebb van. A kézipoggyászba ezért érdemes egy pulcsit, kabátkát tenni.
 • A légnyomáskülönbség miatt előfordulhat, hogy bedugul a fülünk, vagy fülzúgást észlelünk. Ennek elkerülése érdekében érdemes rágózni, tátogni, ásítozni, nagyokat nyelni. Ha pedig mégis bedugul a fülünk, folytassuk tovább, hogy gyorsabban rendbe jöjjön a helyzet.
 • Azok, akik fejfájósak, frontra érzékenyek, előfordulhat fejfájás is, ezért érdemes erre is felkészülni.

Repülőjegy foglalás akciósan!

Szállásfoglalás és Autóbérlés

Kommentelj