Túrázzunk Magyarországon

Utazol.hu: Útikalauz.
Túrázzunk Magyarországon

aug 21, 2011 // utazol.hu

Amikor a több hetes nyaralásokra kerül a sor, szívesen látogatunk el külföldre, nyaralunk a tengerparton, Görögországban, Horvátországban, Spanyolországban..stb. Ilyenkor általában a városlátogatással, tengerparti, tóparti pihenéssel telik az idő. Azonban év közben is sok lehetőség nyílik rá, hogy kikapcsolódjunk. Nem kell egy évet várni a pihenésre.

A hosszú hétvégék tökéletesek, hogy belföldön túrázzunk egyet. Már egy egynapos túra is aktív kikapcsolódást jelent, kibillent a mindennapokból, új élményekkel gazdagít, és együtt lehetünk a barátokkal, párunkkal, a családdal. A gyerekek rengeteg új élménnyel, tapasztalattal térnek haza és kialakul bennük a természet szeretet.

Magyarország különleges adottságokkal bír, hiszen számos középhegységet tudhat magának.

Az utazásunkat megkönnyíthetjük, ha autót bérelünk, így könnyű szerrel ellátogathatunk az Alpok folytatásához az Alpokaljához. Itt a legmagasabb pontot feltétlenül érdemes felkeresni. Ez az Írott-kő (882m).

A Dunántúli-középhegység a Balatontól egészen a Dunakanyarig nyúlik, ahol szintén fantasztikus túraútvonalakat találhatunk. Kedvünkre válogathatunk, hogy a Bakonyban, a Vértesben, a Gerecse-hegységben vagy éppen a Pilisben szeretnénk túrázni.

Egy hosszú hétvége alkalmával bérelhetünk akár szállást is, és többféle programot szervezhetünk. Egyik nap kirándulás a Pilisben, másik nap hajókázás a Dunán. Csodálatos programok és az országot sem kell elhagyni.

A Dunántúli-kh. folytatása az Északi-középhegység. Itt a Visegrádi-hegység, a Börzsöny, a Cserhát, a Mátra, a Bükk és a Tokaji-hegység közül válogathatunk. Ne felejtkezzünk el róla, hogy itt található Magyarország legmagasabb pontja a Kékes (1014m). Az aggteleki karsztot is az Északi-középhegység részének tekintik, így az Aggteleki cseppkőbarlangba is ellátogathatunk.

A Dunántúli-kh. és az Északi-kh. után feltétlenül érdemes utazást tenni a Dunántúli-dombság területére. Túrázhatunk a Mecsekben, a Villányi-hegységben, a Zalai-dombságon. A Somogyi-dombság területén járva felkereshetjük Kaposvárt, ahol a Kaposvári Természetbarátok Turista Egyesülete számos programmal, túrával, érdekességgel szolgálhat számunkra.

 

Bérelj szállást külföldön és belföldön

Autóbérlés belföldön és külföldön

Comment (1) | Kommentelj!

 1. “A családdal mindenképp hazai vidékre szerettünk volna ellátogatni, úgyhogy a keresőbe eleve az utazás hu kulcsszót írtuk be, így találtuk rá egy nagyon kedves kis helyre. Tavaly jártunk Salgótarján mellett, egy kis település szállodájában.

  Rendkívül sok túraútvonal található a környéken, akár gyalog, akár biciklivel. Ugyanakkor van 2 vár a környéken, vannak egyedülálló természeti képződmények is, pl. bazaltorgonák, továbbá a szlovák határ közelsége miatt külföldi túrát is be lehet iktatni.
  A Somoskői vár mellett van egy kis vadaspark is, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő programot.

  Ajánlom mindenkinek! A hotel honlapján a környék összes látnivalója és túraútvonalai fent vannak, így nem igényel nagy felkészülést, továbbá ott helyben lehet térképeket is vásárolni. A Karancs térképük nagyon részletes például!

  Kellemes túrázást!

  Válasz
  antaistv
  12/03/2012

Kommentelj