Csodálatos Wachau

Utazol.hu: Ausztria, Útikalauz.
Csodálatos Wachau

okt 14, 2011 // utazol.hu

Ausztria egész évben vonzó helyszín a turistáknak, kultúrát kedvelőknek. 8 olyan tájegységgel, építménnyel rendelkezik, amik a világörökség részei.

Az egyik kiemelkedő hely a festőien szép Wachau, azaz a wachaui kultúrtáj. A tájegység híres borairól, szőlőtermesztéséről és sárgabarack ligeteiről. Az ízletes boraival már a 9. század óta foglalkozik, akkoriban szerzetesek szorgalmazták, hogy szőlőültetvényeket gondozzanak.

Wachau a Duna mentén a Melki Apátságtól az óvárosáról híres Krems an der Donauig húzódik 30 km hosszan. A gyönyörű táj, a hegyek és lankák, az apátság csalogatják a turistákat. Melkben a barokk stílusban épült apátság múzeummal, könyvtárral, káprázatos freskókkal, márványdíszítésekkel várja a látogatókat, a parkja hatalmas, angol kertje szemet gyönyörködtető.

Ahogy eljutunk Kremsbe a kultúra magával ragad. A festői táj után Ausztria egyik legöregebb városába érkezünk, ahol a népi hagyományokat igyekeznek fenntartani. Borváros múzeuma és Krems Kunstmeile, a műcsarnok várja látogatóit.

A két legjelentősebb település mellett számos látnivalót találunk. A Göttweig apátság Ausztria Montecassinoja, ahol az apátsági templom, a császári traktus múzeum, freskók és egyéb építmények mellett az arborétumot is megtekinthetjük.

Szintén a Duna partján helyezkedik el Aggstein romja, ami réges-régen rablólovagok vára volt, ma már fantasztikus panorámájával ejt rabul minket.

A folyóvölgy számos települése betekintést nyújt az osztrák német kultúrába és mindazoknak, akik csendre, pihenésre vágynak a festői környezetben kiváló úti cél.
 
Olcsó szállások Ausztriában | Akciós repülőjegyek Ausztriába | Utazz kényelmesen Ausztriába- autóbérlés

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj