Graz- Advent- Jégszobor

Graz- Advent- Jégszobor

dec 5, 2011 // utazol.hu

Javában elkezdődtek már Novemberben az adventi vásárok, azonban ha még mindig nem jutottál el egyikre sem, vagy szívesen felfedeznél valami újat, akkor ne hagyd ki az Ausztriában, Grazban minden évben megrendezett karácsonyi vásárt.

Jobban mondva adventi vásárok, hiszen több helyszínen nyitnak a Christkindl Markt-ok. Az ünnepi díszbe öltözött Óváros felejthetetlen élménnyel vár minket, így ne hagyd ki a 2011-es Graz-i Adventi Vásárt.

A főtéren a Városháza homlokzata minden évben hatalmas adventi kalendáriummá alakul át, és minden nap egy-egy ablak kinyitásával várják a karácsony eljövetelét. Közben, az ünnepi hangulatot emeli a téren található karácsonyi vásár, a fényekkel, kézműves tárgyakkal, karácsonyfadíszekkel, a gyerekeknek rendezett programokkal és természetesen a forró ételekkel és italokkal.

Szállások Grazban akár 75%-kal olcsóbban

Az adventi időszak hangulatát különleges hangulattal varázsolják el a fúvós zenekarok, a stájer kórusok, énekkarok karácsonyi dalai.

Természetesen, ha szeretnénk bejárni az adventi látványosságokat, akkor vonatra is pattanhatunk, és a városban furikázó kisvasút körbe vezet minket.

A legkülönlegesebb mégis a Graz adventi betlehem, ami a világon egyedülállónak számít, hiszen jégből faragják és évek óta megtekinthető a Landhaushof-ban.

A Glockenspielplatzon, a Harangjáték téren igazi stájer ízeket kóstolhatunk meg, és a kulináris élvezeteket keresőknek mindéképpen el kell látogatniuk ide. Természetesen kihagyhatatlan a puncs, a forralt bor és az egyéb meleg italok fogyasztása, miközben végigsétálunk a kivilágított tereken és utcákon, ahol a karácsony illata terjeng.

Az adventi vásárok egészen december 24-éig várják a kedves látogatóik.

Szállásfoglalás Grazban | Akciós repjegyek | Autóbérlés Grazban | Hajósutak

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj