Sarti látnivalói – görög kikapcsolódás

Sarti látnivalói - görög kikapcsolódás

júl 18, 2012 // utazol.hu

Sarti egy nyugodt, csendes kis üdülőfalu, Sithonia félsziget dél-keleti oldalán, Thessalonikitől 140 km-re Görögországban. A közkedvelt görög nyaralóhely a magyarok kedvence is, így nem meglepő, ha boltokban, tavernákban a kiszolgáló személyzet között magyarokkal találkozunk, és a nyaralás alatti séta, napozás alkalmával sem kell túlságosan fülelni, hogy elcsípjünk egy-egy hazai szót.

Olcsó szállások Sartin

Sarti homokos tengerpartja, türkizkék tengervize bámulatos, és évek óta megkapja a kék zászlót.

Akik pihenésre vágynak tökéletes úti célt találtak a napozáshoz, fürdéshez, finom ebédekhez, esti görög mulatozáshoz. Sartin a természetkedvelőknek sem kell unatkozniuk. Elő a búvárszemüveget és pipát, és jó, ha beszerzel egy víz alatti fényképező gépet is, hogy megörökíthesd a tengervilágot. Érdemes kicsit elhagyatottabb partszakasz után kutatni az érintetlen vízi világért.

Sarti történelmi látnivalókban nem bővelkedik, de óvárosában a Szűz Mária templomot érdemes felkeresni. Aki aktívabb pihenésre vágyik, egy hajóút keretein belül megtekintheti a szemközti Athos félsziget kolostorait, összesen 20-at, bejárhatja a Sithonia félsziget partszakaszait, a kristálytiszta Kék lagúna öblöt, vagy Sarti környékét.  Ha autóval érkeztünk Görögországba (autóbérlés Görögországban), Thesszalonikit is felkereshetjük.

 

 

Szállások, apartmanok Sartin | Olcsó repjegyek Görögországba | Olcsó autóbérlés Görögországban

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Chalkidiki-félsziget – görögországi nyaralás « Görögország « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog