A Burgasz-öbölben, egy földnyelven fekvő Szozopol közkedvelt üdülőhely a bolgár Fekete-tenger partján Bulgáriában. Szozopol 2 finom homokos stranddal is rendelkezik, kristálytiszta vize lassan mélyül, így kisgyermekeseknek is ideális nyaralóhely és tökéletes kiindulópont, ha a környéket is bejárnád. A szolid árak mellett a város hangulata is vonzó. Szozopol óvárosát hangulatos kanyargós utcácskák szelik át, romantikus régi faházak között. Az óvárosi öreg faházak hangulata különlegessé teszi a kisvárost, ezt igyekeznek is óvni, így a szállodák, szállások az újvárosi részen kaptak helyet. Fedezd fel Szozopol látnivalói sokaságát.

szozopol látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Bulgária népszerű nyaralóhelyének kék zászlós strandjain nem fogunk unatkozni, szinte bármilyen vízi sportot kipróbálhatunk, vízi biciklit bérelhetünk, vagy akár vízi sízhetünk is, és a parton megtalálható trambulin, homokos röplabdapálya is csábító. Napágy és napernyő bérlésére is van lehetőség, sőt, ha szeretnénk, a standon található masszőrt is igénybe vehetjük.

szozopol szállás

Olcsó szállás Szozopol

Ahogy leszáll az este a pihenés és strandolás után a főszerep a szórakozásé. Számos kávézó, bár, étterem, disco található Szozopolban.

Szozopol látnivalói – Autóbérlés Szozopol

Az óvárosban található Régészeti Múzeumot se hagyd ki, és ha teheted, látogass el a szintén tengerparti Burgaszba. Autót is bérelhetsz Szozopolban (Autóbérlés Bulgáriában) így könnyedén, lég kondival felszerelve fedezheted fel a környéket. Érdemes felkutatni az elhagyatott partvidékeket is, itt akár még búvárkodásra is van lehetőség.