Bulgária

Utazol.hu: Bulgária, Útikalauz.
Bulgária

Júl 30, 2011 // utazol.hu

Bulgária hosszú homokos, lassan mélyülő partjai vonzzák a nyaralni vágyókat, ami mellett az olcsóság is egy fő szempont. A fekete-tenger partján fekvő ország fővárosa Szófia. A nyugati árakhoz képest, itt a legolcsóbb nyaralás.

Az ország 3000 éves története, a magas hegycsúcsok, a tenger, a városaik mind vonzóvá teszik az országot. Közkedvelt üdülőhelyek, a Napospart, Aranyhomok, Neszebar, Szozopol.

A Napospartot tartják a turisták az ország legszebb üdülőhelyének, ami a Nessebari-öbölnél található.

A város északi részén felfedezhetjük a kalandos aquaparkot.

Műemlékvárosai közül a legkedveltebb Neszebar.  A város egy félszigeten fekszik, ahol a több száz éves épületek, templomok várják, hogy felfedezzük őket. A város különlegessége a fával borított épületei.

Az egyik legrégebbi városa Szozopol, ahol szintén nemcsak a tengerparti pihenést élvezhetjük, hiszen óvárosa is nagy élményt nyújt, amit igyekeznek megtartani azzal is, hogy a szálláshelyeket az Újvárosban helyezték el, ezzel megtartva a városképet.

Bulgária tengeri fővárosának szokták hívni Várnát, ami valójában az ország 3. legnagyobb városa. Várna szintén történelmi város, ezért is örvend nagy népszerűségnek, hiszen nemcsak tengerpartjával, szórakozóhelyeivel, éttermeivel vonzza a nyaralni vágyókat. Őskori, középkori és reneszánsz emlékek is megtalálhatóak a városban, illetve a modern kor remekei is. Múzeumok, galériák, műemlékek.

A nyári nyaralások mellett Bulgáriát télen se veszítsük szem elől, hiszen síparadicsomaik egész télen várják a síelés szerelmeseit.

Bolgár gasztronómia

A bolgár konyha változatos és olyan ételkülönlegességek kóstolhatunk meg, mint csorba leves, droba sarma, amit májból készítenek. Legismertebb ételük a kavarma, ami hús, zsír, póréhagyma és zöldség keveréke. A moussaka is bolgár eredetű étel, de rendelhetünk sarmit is, ami a magyar töltött káposztához hasonló étel. Édességeik között szerepel a baklava, és garash nevű csoki torta

Kommentelj