Franciaország

Franciaország

aug 1, 2011 // utazol.hu

Franciaország nagyon kedvez a várost kedvelőknek. Világhírű turistalátványosságaival közkedvelt hely.

Fővárosa Párizs, a fények városa, és a világ leglátogatottabb helye. Nem véletlenül, hiszen itt található az Eiffel-torony, a Notre Dame székesegyház, a Louvre, a Pantheon, a Picasso Múzeum, hogy csak párat említsünk a sok látnivaló közül.

A környéken pedig a híres Disney Land fogad rengeteg látogatót évente. Látogatást tehetünk Lyonban, ami a 2. főváros, és Marseille-ben, Reims-ben, Dijon-ban.

Természetesen tengerparti nyaralást is választhatunk a Földközi-tenger partjainál és az Atlanti- Óceán mellett is. Ha szigetre vágyunk Korzika kitűnő választás. Korzika a Földközi-tenger 4. legnagyobb szigete, különlegessége az érintetlen tájak világa, a kristálytiszta, türkiz színű víz, a tengerpartok és hegyek játéka, az ókori kis városai, halászfalvai.

Francia konyha

A franciák nagy mennyiségű zöldséget használnak a konyhában. A tejtermékek fogyasztása viszont kisebb, kivételt képez ez alól a sajt, hiszen a francia sajtok világhírűek. Minimum 500 féle sajt közül válogathatunk, és ebbe nem tartoznak bele az egyes falvakban, titkos recept alapján készített sajtkülönlegességek. Kedvelt, könnyű reggelijük a tejeskávé mellé elfogyasztott croissant. Közkedvelt ételeik a szuflék és az omlettek.

Főétkezésnél krémleveseket esznek, főfogásként húst, halat fogyasztanak. Leghíresebb ételük az osztriga. Illetve szószaik is isteniek, és tőlük ered a dijoni mustár is.

Desszertjeik változatosak: meggyes pite, tarte tartin, ami egy nyitott gyümölcstorta, és a krém-brulée.
Nagy borfogyasztó népként tartják őket számon, kedvelik a könnyű vörösborokat és sikereik vannak a francia pezsgőknek, konyakoknak, gyümölcspálinkáknak.

Kommentelj