Málta

Utazol.hu: Málta, Útikalauz.
Málta

aug 9, 2011 // utazol.hu

 

Málta, a 3 szigetből ( Málta, Comino és Gozo) álló ország csodálatos természeti adottságainak, több ezer éves kultúrájának köszönheti, hogy kedvelt trista paradicsommá volt.

A földközi tegeren található szigetcsoport éghajlata mediterrán.Tengerpartjai homokosak vagy sziklásak, öblökkel tarkítva, vize kristálytiszta, állandó napsütés jellemzik.

Mindenki megtalálhatja a kedvének megfelelő programot a szigeten. A történelmi városokat fedezhetünk fel katedrálisaival, szűk utcáival, régi templom romokkal. Vitorlázhatunk, búvárkodhatunk, szórakozhatunk.

Málta egyik különlegessége a nyaranta szinte minden hétvégén megrendezett feszta,  vagyis utcai népünnepély, ahol a színek, a forgatag, a tűzijáték magával ragadó élmény nyújtanak.

Málta gasztronómiája

Helyi specialitásai a levesek közül az aljotta, ami egy halleves, a minestra, a sűrű zöldségleves. Sok-sok édességük közül az egyik érdekesség a figolla, a marcipános figura, a másik a pudina tal-hobz, azaz kenyérpuding, ami valóban kenyérből készül. De előszeretettel készítenek édes és sós kekszeket.

Főételeik közül érdemes kipróbálni az anipasto-t (virli és zöldségek), bragioli (marhahústekercs), fenek (sült nyúl).

Tipikus máltai alkoholos ital a kaktuszlikőr.

 

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj