Németország

Németország

aug 18, 2011 // utazol.hu

Németország fővárosa Berlin, ami Európa leglátogatottabb országa London után. Berlin a kulturális központ München mellett.

Németország vonzza a turistákat, hiszen rengeteg érdekes látnivalót rejt az ország. Múzeumok, műemlékek, parkok,Octoberfest.

A nagyvárost kedvelőknek tökéletes uticél Berlin, ahol a tévétorony, a Múzeum-sziget mellett a leghíresebb terére az Alexanderplatzra is feltétlenül el kell látogatni. Itt található a híres világóra és a közelben a Berlini dómot is felfedezhetjük.

Berlin jelképe a Brandenburgi kapu, ami 26 méter magas, 5 kapunyílású, 15 dór oszlopával a főváros központjában helyezkedik el.
A közelben a híres, a tűzvész után helyreállított Reichstag épületét tekinthetjük meg. Ez a 2. leglátogatottabb hely.
Az első helyen a Kölni dóm áll, a gótikus építészet mesterműve.

Németország 2. legnagyobb városa Hamburg, ahol Európa legnagyobb városházát a Rathaus-t nézhetjük meg. Emellett nagy turisztikai látványosság a Japán kertje, és minden évben itt tartják a világ legnagyobb kikötő ünnepét.

A 3. helyen München áll, és nemcsak BMW múzeumáról híres. Legrégibb temploma a Szent Péter templom. Egyik legnevezetesebb parkja a kastélypark, ahol 3 kastély is található, de a leghíresebb az Angol park, ami a New York-i Central parknál is nagyobb.

Múzeum negyede messze földről híres. Itt található Európa egyik leglátogatottabb múzeuma a Német Múzeum.

Itt kerül megrendezésre minden évben az Octoberfest, amelyet Európa legnagyobb népünnepélyeként tartanak számon.
Ha már az autómárkáknál járunk, a BMW mellett Stuttgartban a Mercedes Benz múzeumot is meglátogathatjuk, és a világ első TV-tornyát is feltétlenül meg kell nézni, ha már erre járunk.

A városok mellett természetesen a kirándulás szerelmesei is örömüket lelik az országban. Az Alpok és a több mint 10 Nemzeti Park mind-mind felejthetetlen élményt nyújtanak. Aki pedig igazi kikapcsolódásra vágyik nem is találhatna jobb helyet egy bájos hegyi falucskánál.

Németország gasztronómiája

Nem hiszem, hogy túl nagy meglepetést okoz a megállapítás, hogy a németek egyik kedvence a kolbász és a virsli. Ezeket rengeteg féle ízesítésben megtalálhatjuk, általában csípősek.

Kedvelt ételeik még a nokedlik, nudlik.

Általában előételként levest szolgálnak fel, majd második fogásként jöhetnek a húsok.
Rengeteg fajta desszertjük van, kedvelik a gyümölcsös dolgokat és elengedhetetlen a kávé tejjel.
Nemzeti italuk a sör, amiből 5000 félét is készítenek. Az Octoberfest-en például több mint 10 millió sört fogyasztanak el, a több ezer virsliről nem is beszélve.

Kommentelj