Tunézia

Utazol.hu: Útikalauz.
Tunézia

aug 27, 2011 // utazol.hu

A Földközi-tenger partján található Tunézia, mediterrán éghajlatának köszönhetően egész évben kellemes hőmérsékletet biztosít az oda látogatóknak.

Fővárosa Tunisz, a történelmi városrészével, a Medinával igazán vonzó célpont. Itt látható a 200 oszlopból álló Aziuna mecset, a Dar I-Haddad, ami a Világörökség része, a parfümkészítők utcáját is meglátogathatjuk, a régi hercegek, tanácsosok mauzóleuma is hatalmas élményt nyújt.

Az Amphiteatrum és a Vincent de Paul katedrálist is feltétlenül fel kell venni a látogatandó épületek listájára. Utunk során, ha elfáradnánk, a hangulatos kis kávéházakban megpihenhetünk.
Amennyiben autót bérelünk, és több várost meglátogatunk, feltétlenül érdemes megnézni: a Cap Bon félszigetet, Tozeur-t, El-Jem-et, Dougga-t és még számtalan helyet.
A tuniszi öböl egyik leglenyűgözőbb városa a Sidi Bou Said, szűk, macskaköves utcákkal, tengerpartjával felejthetetlen élményt nyújt.
A Cap Bon félszigeten található Hammamet a legismertebb üdülőközpont. Köszönhetően aranyos óvárosának, tengerpartjának, és a folyamatosan virágzó növényzetnek.
A legismertebb idegenforgalmi központ Sousse, ahol a tengerpart hosszú, finom homokos, a városkép pedig páratlan. Sok építészeti stílus keveredik itt.

 

Gasztronómia

 

Ételeik között leggyakrabban felfedezhetőek a halételek. Ilyen például a brik, ami egy tonhallal, darált hússal, zöldségekkel töltött leveles tészta. Nemzeti étel a ma már otthon is ismert kuszkusz, amit zöldségekkel, paradicsommártással tálalnak. Az ország előnyére szolgál, hogy gyakorlatilag minden zöldségféle megterem, és úton útfélen találkozhatunk datolyapálmával, szőlőültetvényekkel.

 
Mirmiz nevű pörköltjüket 100 féle módon képesek elkészíteni.
A tunéziaiak vendégszeretete nagyon ismert. Udvariasságra utal náluk az is, hogy az ételeket, ha váratlan vendég érkezik, úgy tálalják, mintha az ő tiszteletére készítették volna. Illik mindent megkóstolni, amit elénk tesznek, és ha ki szeretnénk fejezni a tetszésünket, akkor étkezés végén le kell nyalni az ujjainkat.

 

Szállás Tunéziában | Repülőjegy Tunéziába | Autóbérlés Tunéziában

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. » Le ne maradj – indul az utószezon