Francia elegancia – shopping túra Párizsban

Francia elegancia - shopping túra Párizsban

okt 31, 2011 // utazol.hu

 A haute couture egy francia kifejezés, és az egyedi gyártású divatcikkekre vonatkozik, de használják még a többi divat nagyvárosban is, mint pl. Milánó, Tokió, London, Róma. A franciák azonban külön követelményeket állítottak fel azok elé a ruhadarabok elé, amik viselhetik ezt a különleges jelzőt.

Párizsban rengeteg nővel találkozhatunk, akik hódolnak a divatnak és bizony nem sajnálják a pénzt, hogy ezeket az egyedi ruhadarabokat viseljék. Ez persze a turistákat is vásárlásra csábítja és az sem meglepő, ha csupán azért járunk itt, hogy felújítsuk ruhatárunkat. De közben azért érdemes a kirakatokról egy-egy pillanatra felemelni tekintetünket és megcsodálni az ámulatba ejtő Eiffel-tornyot, a Notre Dame-ot vagy a Louvre múzeumot. is.

Párizsban rengeteg a divatbemutató, ez éppen a haute cotoure kifejezéshez köthető, hiszen egyes divatházak csakis akkor illethetik ezzel a jelzővel a ruháikat, ha eleget tesznek a követelményeknek, amelyek közül az egyik az, hogy minden évadban be kell mutatnia egy 35 darabos kollekciót.

Már csak az élményért is érdemes végigsétálni a világ második legdrágább utcáján, ahol az ingatlanok bérleti árai is az egeket súrolják, olyan, mint a Fifth Avenue New York-ban. Ez nem más, mint az Avenue des Champs-Élysles, ahol a luxuscikkeket sorakoztatják fel. A Chanel, Prada, Dior, Piaget, Cartier, Versace, Gucci mind-mind képviseltetik magukat.

Szintén nem a turisták pénztárcájára van szabva a Galeries Lafayette, az 1893-ban alapított bevásárlóközpont. Itt tervezők szerint találhatóak meg a ruhák, a legalsó szinten pedig a világ legnagyobb parfümüzlete kapott helyet, az épület maga is csodálatos, már csak ezért is érdemes ide betérni.

Párizs legnagyobbja a Printemps áruház, ahol a női-, férfi-, gyermekruhákon át, a bútorokon keresztül minden megtalálható.  A legrégebbi pedig a Le Bon Marché, aminek tervezésében Gustav Eiffel is részt vett. Ezen kívül a bolhapiacait sem hagyjuk ki, amelyekből szintén több van és a helyiek is nagyon kedvelik.
Olcsó szállások Párizsban | Akciós repjegy Párizsba | Autóbérlés Franciaországban gyorsan, egyszerűen

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj