Portoroz- Szlovénia üdülőközpontja

Utazol.hu: Szlovénia, Útikalauz.
Portoroz- Szlovénia üdülőközpontja

okt 4, 2011 // utazol.hu

Szlovénia legjelentősebb üdülőközpontja Portoroz. Bár Szlovénia tengerparti szakasza kicsi, azt igyekeztek 100%-osan kihasználni, így egyaránt megtalálhatóak a homokos, köves és sziklás tengerpartok, amit nyáron gyakorlatilag mindenhol strandolók lepnek el.

Portorozt nyáron ellepik a fürödni vágyó turisták, míg télen a gyógyulni vágyók járnak ide, különleges klímájának köszönhetően a légúti megbetegedésben szenvedők mekkája ez a hely.

Portoroznak nincs történelmi városrésze. Ide tényleg annak érdemes menni, aki a homokos tengerpartra vágyik, és naphosszat csak pihenne, vásárolgatna, éttermezne. Portorozban rengeteg étterem és szórakozási lehetőség, kaszinó vár minket, több 4 és 5 csillagos szálloda. A kisebb butikok a népszerűek ezen a vidéken.

Így aki Portorozban tölt néhány éjszakát, mindenképpen látogasson el a szomszédos Piran-ba, vagy akár Triesztbe is. Gyakorlatilag Pirannal majdnem össze is épült már Portoroz az északi részen.
Természetesen a hagyományos szlovén ételeket is megkóstolhatjuk itt. Az olasz befolyás miatt elterjedt a pizza illetve a tészta félék, és közkedvelt a csevapi, ami egy ottani finom fasírt féle.

A mediterrán város kétségkívül a szlovén szórakozás fellegvára, és még télen sem áll meg az élet, különleges klímája miatt.

Olcsó szállások Szlovéniában | Akciós repülőjegyek Szlovéniába | Utazz kényelmesen Szlovéniába- autóbérlés

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. » Piran – őszi séta Szlovéniában
  2. Szlovénia tengerpartja – nyaralás Szlovéniában « Szlovénia « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog