Pra Loup – Francia síparadicsom

Pra Loup - Francia síparadicsom

nov 23, 2011 // utazol.hu

Pra Loup (ejtsd: prálu) egy tipikus francia sí központ, a Déli-Alpok legnagyobb síterepe. Marseille-től 250 km-re található, ahol a repülőtérről induló állandó transzferrel könnyen eljuthatunk az 1500 és 1600 magasan található szállásokhoz.

A hely érdekessége, hogy 2 fajta üdülőközpont alakult a Pra Loup 1500 (tehát az 1500 méter magasan található rész) kisebb, csendesebb családiasabb, itt kisebb apartman házak találhatóak, és a szomszédos mező a gyerekeknek szánkózó területként ad helyet.

Ha feljebb haladunk, amit az ingyenes sí buszokkal is megtehetünk, máris elérjük az 1600 méter magasan található Pra Loup 1600-at. Itt van az igazi élet, a nyüzsgés, a szórakozás. Ez a rész modernebb, nagyobb apartman házak találhatóak itt, és az éjszakai életet, a bárokat, a szórakozóhelyek is itt kell keresni. Illetve az esti síelés innen indul.

Kisgyermekeseknek jó hír, hogy lehet kérni gyermekmegőrzést, és sí óvoda i is indult, ami színvonalas és 3-5 éves korig várja a gyermekeket. A bárok, kocsmák, éttermek mellett korcsolyapályát és mozit is találunk, ha efféle szórakozásra vágyunk.

Kiemelt szálláshelyek Pra Loup területén

Akik extrémebb dolgokat szeretnének kipróbálni, nekik ajánljuk a sárkányrepülést, a siklóernyőzést, de akár motoros szánnal vagy hótalpakkal is tehetünk egy túrát.

A sí terület 1500 és 2600 méter között terül el, ami nem csak a Pra Loup-i részt, hanem a szomszédos Val d’Allos-i területet is magába foglalja, így összesen 180 km-en síelhetünk. A leghosszabb pályát Pra Loup-ban találhatjuk, Olympique néven fut a piros, 6 km hosszú pálya, összesen 800 méter szintkülönbséggel. Összesen 66km piros pályát találhatunk ezen a területen.

Míg kékből 21km-t addig feketéből 93 km-t. A leghosszabb fekete pályája 2500 méter magasról indul, és 2 km hosszú. A sí központ a snowboardosakra is gondolt a Le Ride Space nevű hó parkkal, a sífutóknak pedig egy 50 km hosszú sífutópálya áll rendelkezésére.

A csúcsokra összesen 41 lifttel juthatunk fel.

2011/2012-es szezon síbérlet árai

1 napos: 31€

6 napos: 155€

 

 

SZállás foglalás Franciaországban | Akciós repjegyek Franciaországba | Autóbérlés Franciaországban

Kommentelj