Chopok észak- Jasna – Szlovákia leghosszabb síterepe

Chopok észak- Jasna – Szlovákia leghosszabb síterepe

dec 16, 2011 // utazol.hu

A Chopok síterepe az Alacsony Tátrában található és a legnagyobb, legfejlettebb sí központnak számít Szlovákiában. A magyar síelők között is közkedvelt, hiszen mindössze 270 km-re található Budapesttől, és aki korán kel, annak akár csak 1 napra is érdemes ellátogatnia ide. Természetesen ünnepnapokon érdemes felkészülni a nagyobb dugókra emiatt a picit hosszabb várakozásokra.

A Liptószentmiklóstól 15 km-re található Jasná az elmúlt években hatalmas változásokon esett át, ennek is köszönhető, hogy mára a legkedveltebb lett az Alacsony-Tátrában és megkapta az öt csillagos minősítést és ezzel együtt a szlovák toplista ezüstérmeseként van jelenleg a köztudatban.

A felvonókat tekintve, 2 hatüléses lift, 3 négyüléses, 1 kétüléses, 1 kabinos és 10 hagyományos felvonó üzemel.

 

Jasna legjobb és legmegbízhatóbb szállásai

 

Átlagosan 120 napon keresztül síelhetünk itt, összesen 25 km-en. 10 km kék, 10 km piros és 5 km fekete pálya vár minket. A bérletek természetesen érvényesek a déli oldalra is, így plusz 10km pályára számíthatunk, bár az északi rész infrastruktúrája, pályái sokkal fejlettebbek.

A fejlesztéseknek köszönhetően a pályákon most már 11,5 km hóágyúzott, és 1,8 km-en éjszakai világítás teszi lehetővé az esti síelést.

A Jasna különlegessége a Burton Snowboard Park (funpark), ami Szlovákiában a legnagyobb. A freestyle kedvelőiről sem felejtkeztek el, Oputné pálya mellett 14 fém korlátot és 1 nagy ugratót találhatnak ennek a sportnak a szerelmesei.

A hatalmas fejlődésnek köszönhetően a szórakozási lehetőségek, a pihenési variációk is bővültek. A szállások tekintetében is van választási lehetőségünk, a turistaszállókon át egészen a luxusszállodákig minden variációt megtalálunk. Aki síelni nem szeret, vagy csak pihenne egy jó kis lesiklás után, számos lehetőséget talál, amivel feltöltődhet, kikapcsolódhat. 3 fedett uszoda, 2 fitneszközpont, 2 internetkávézó, pénzváltók, szuvenír boltok, diszkó, bárok, éttermek, információs központ, posta, boltok, őrzött parkolók mind megtalálhatóak itt. Természetesen hegyi mentő szolgálat is működik itt és a kórház is mindössze 15 km-re található.

2011/2102 bérlet árak

1 napos: 31 €

6 napos: 166 €

 

Szállásfoglalás Szlovákiában | Akciós repjegyek | Autóbérlés Szlovákiában | Egzotikus hajóutak

Kommentelj