Kanadát és az Egyesült Államokat elválasztó Szent Lőrinc folyón található az Ezer sziget elnevezésű terület. Az ezer sziget öntet is innen kapta a nevét, azonban pontosan 1865 szigettel büszkélkedhet a terület. Szigetnek számít minden olyan kiemelkedés, amelyet az év 365 napján víz vesz körül és minimum 1 fa található rajta. Azonban legtöbb szigete nagyobb kiterjedésű, ahova házak, rezidenciák és kastélyok épültek.

A szigetek egy része Kanadához, másik része az USA-hoz tartozik. A terület az Ezer sziget híddal kezdődik, ami az Egyesült Államokat köti össze Kanadával. Az egyik kis szigeten Szent Lőrinc szobrát tekinthetjük meg, aki a hajósok útját vigyázza, hiszen itt csakis csónakkal, hajóval közlekedhetünk a szigetek és a szárazföld között.

A kastélyok mellett, amelyek nagy része állami tulajdonban van és hatalmas turisztikai látványosságnak számít, számos sziget magánkézen van, így kisebb nagyobb házak, villák, rezidenciák pompáznak a különböző kiterjedésű, felépítésű szigeteken. A milliomos részen hírességek villái kaptak helyet, szebbnél szebb, nagyobbnál, nagyobb házakkal, kikötőkkel, parkosított udvarral.

Legkülönlegesebb szigetei közé az a két kis sziget tartozik, amely mindössze 25m-re található egymástól és egy kis híd köti össze. Az egyik sziget Kanadához, míg a másik USA-hoz tartozik, ezért a híd országok közötti, de számunkra azért különleges, mert a tulajdonosa magyar.

A csodálatos tájat természetesen hajóval érdemes körbejárni, erre számos szervezett út is lehetőséget ad, hiszen itt a hajók használata olyan megszokott, mint máshol az autóké.