Görög nyaralás- Paralia látnivalói

Görög nyaralás- Paralia látnivalói

ápr 3, 2012 // utazol.hu

Paralia azt jelenti tengerpart. A kedvelt görög város az Égei-tenger partján fekszik, mindössze 7 km-re Katerinitől. Gyakorlatilag Parália-nak az állandó lakója igen kevés, főként turisták lepik el. Állandó lakói általában az egész évben szállodát, panziót működtetők és ott dolgozók. Igazi görög városi hangulatot a szomszédos Kateriniben fedezhetsz fel, ahol a heti görög piac, a Folklór múzeum (ingyenes), kávézók, bárok, édességüzletek, szűk utcácskák fogadnak.

Görögország 2. legnagyobb városát az 55 km-re fekvő Thesszalonikit is könnyű szerrel elérhetjük Paraliából görögországi bérautóval. Leggyorsabban vonattal juthatunk el a városba, legkényelmesebben autóval.

Paralia hatalmas népszerűségét csodálatos, egyedülálló tengerpartjának köszönheti, ahol forró a nyár, a víz kristálytiszta és meleg, tengerpartja aranyszínű homokos, amelyet csak helyenként szakítanak meg a fenyvesek, kavicsos, ligetes szakaszok. A minőség garantált, ezt bizonyítják a kék zászlók, melyet minden évben meg is kapnak Paralia strandjai.

Szállás Paralián

Ideális nyaralóhely kisgyermekeseknek biztonságos partjai miatt. A tenger lassan mélyül, úszómesterek figyelik a vizet, öltözők, zuhanyzók, wc-k teszik kényelmessé az ott létet.

A fürdőzést megszakíthatjuk egy finom ebéd, hűsítő elfogyasztásával, a parton található bárok, büfék, kávézók, éttermek valamelyikében.

Szállás Görögországban

Ahogy leszáll az este az éjszakai élet felpörög Paraliában , szórakozóhelyek megnyitnak, az utcán kavargó tömeg szórakozásra buzdít mindenkit, ezért a hajnalig tartó hangoskodás nem meglepő Paralián.

Bár Paralia nem sok látnivalót tartogat, a környék gyönyörű. A legtöbb vendég úti célja az Olympos hegy, és a Meteorák kolostor.

Szállásfoglalás Görögországban | Olcsó repülőjegyek Görögországba | Autóbérlés Paralia

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj