Török riviéra – türkiz parti vakáció

Török riviéra – türkiz parti vakáció

ápr 1, 2012 // utazol.hu

Törökország közkedvelt üdülőhelyeit, amelyek az Égei-tenger és a Földközi-tenger partján húzódnak török riviérának szokás nevezni. A több mint 8000 km hosszú partszakaszon a leglátogatottabb Antalya, de nagy népszerűségnek örvend Alanya, Kemer, Marmaris, Cesme, Bodrum.

Ha igazi török kultúrára vágyunk, akkor kétség sem fér hozzá, Isztambul, Törökország fővárosa az ideális célpont.  Ókori, középkori és újkori látnivalókban bővelkedő város éjszakai életéről is híres.

A türkiz parton a nyári szezon már április végén elkezdődik, és akár októberig is eltart kedvező, meleg időjárásának köszönhetően. Tengerpartjai nagyrészt homokosak vagy apró kavicsosak, strandjai jól felszereltek, így mindenki megtalálja a neki megfelelő kikapcsolódást. Vízi sportok és a búvárkodás szerelmesei sem fognak csalódni, az esti hangulatról a sok bár és szórakozóhely gondoskodik. Aki kicsit többre vágyik, felfedezheti az ókori görög és római romvárosokat, vízeséseket, erdőket, és egyéb természeti kincseket.

Szállás a Török Riviérán

Antalya a török riviéra fővárosa égszínkék tengerével, homokos partjaival, és műemlékeivel vívta ki ezt a címet magának. Kihagyhatatlan látványossága a Yivli-minaret, és a város fölé magasodó Toros-hegységben is érdemes egy nagyot kirándulni. A március végén érkezők még síelhetnek is a hegységben, majd lent a meleg tengerpart fogadja őket. Számos hajótúra is indul innen a tengerpart mentén, és akár Ciprusra is áthajózhatunk.

Szintén közkedvelt hely Side, melynek templomai, műemlékei, romjai, és hosszú, homokos tengerpartja vonzza a turistákat. Az igazi mediterrán hangulatot teremtő kisvárost, Kusadit is érdemes felkeresni.

Szállodaipara is fejlett, a turisták zöme inkább a szállodákat preferálja ezen a környéken, így nem véletlen, hogy a legdrágább és legjobb 5 csillagos szállodák itt találhatóak és Európa első 7 csillagos szállodája is a török Riviérán fekszik.

 

Kommentelj