Kos sziget- hangulatos görög nyaralás

Kos sziget- hangulatos görög nyaralás

máj 12, 2012 // utazol.hu

Kos sziget a Dodekanészosz-szigetcsoport 3. legnagyobb szigete Görögországban. Déli oldalán hegyvonulataival gazdagítja a partvidéket, legmagasabb pontja Dikeosz-hegy, 846 méter. A nyugodt kirándulást kedvelőknek ideális nyaralóhely Pili, Zia, Laoudi, Asfendiou. Az északi partszakasz sík, míg a nyugati parton fedezhetjük fel a legszebb homokos strandokat és a legeldugottabb öblöket. A Kefalos-félszigeten a Paradise Beach, a Camel és a Sunny Beach a legszebbek.

Kos-sziget fővárosa Kos, melynek sekély öble, romantikus óvárosa és történelmi múltja vonzza a látogatókat. A fővárosban található a Johannita erőd, az előtte álló platánfáról úgy tartják, hogy valaha Hippokratész itt oktatta tanítványait.

A sziget leghosszabb homokos és kavicsos strandját Marmarinál találjuk. A bájos település felkészülten várja a turistákat, számos vízi sportot próbálhatsz itt ki és a tengerparti szállodákban, bárokban, éttermekben élvezheted a görög vendégszeretet.

Az igazi görög tavernák hangulatát azonban a csendes kis halászfaluban Mastichariban fedezheted fel. A szűk sétálóutcák, a páratlan kilátás, és a szörfözők bázisa az egyik legszebb partszakasszá teszik.

Kos sziget előnye, hogy megfizethető áron nyaralhatunk, és könnyen bejárhatjuk a szigetet autóval vagy robogóval. A szezonban az autóbérlésnél akár napokat is várnunk kell egy-egy autóért, ezért érdemes előre lefoglalni.

Autóbérlés Kos-szigeten

Másik előnye, hogy lassan mélyül a vize, homokos és kavicsos partok egyaránt megtalálhatóak itt. Élvezhetjük a nyugalmat, de akár a nyüzsgést is választhatjuk. Lógathatjuk a lábunkat egész nap, vagy aktívan szervezhetünk kirándulást a Dikeosz-hegyre, szörfözhetünk, bérelhetünk hajót is, de akár be is fizethetünk egy hajóstúrára.

A közeli szigetekre Nisyrosra, Kalymnosra is viszonylag olcsón eljuthatunk, és Bodrumba (Törökország) is.
 

Szállásfoglalás Kos szigeten | Akciós repjegyek Görögországba | Internetes autóbérlés Görögországban | Egzotikus hajóutak Görögországban

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj