Szozopol látnivalói – Bulgáriai nyaralás

Szozopol látnivalói - Bulgáriai nyaralás

Júl 17, 2012 // utazol.hu

A Burgasz-öbölben, egy földnyelven fekvő Szozopol közkedvelt üdülőhely a bolgár Fekete-tenger partján Bulgáriában. Szozopol 2 finom homokos stranddal is rendelkezik, kristálytiszta vize lassan mélyül, így kisgyermekeseknek is ideális nyaralóhely és tökéletes kiindulópont, ha a környéket is bejárnád. A szolid árak mellett a város hangulata is vonzó. Szozopol óvárosát hangulatos kanyargós utcácskák szelik át, romantikus régi faházak között. Az óvárosi öreg faházak hangulata különlegessé teszi a kisvárost, ezt igyekeznek is óvni, így a szállodák, szállások az újvárosi részen kaptak helyet.

Bulgária népszerű nyaralóhelyének kék zászlós strandjain nem fogunk unatkozni, szinte bármilyen vízi sportot kipróbálhatunk, vízi biciklit bérelhetünk, vagy akár vízi sízhetünk is, és a parton megtalálható trambulin, homokos röplabdapálya is csábító. Napágy és napernyő bérlésére is van lehetőség, sőt, ha szeretnénk, a standon található masszőrt is igénybe vehetjük.

Olcsó szállás Szozopol

Ahogy leszáll az este a pihenés és strandolás után a főszerep a szórakozásé. Számos kávézó, bár, étterem, disco található Szozopolban.

Az óvárosban található Régészeti Múzeumot se hagyd ki, és ha teheted, látogass el a szintén tengerparti Burgaszba. Autót is bérelhetsz Szozopolban (Autóbérlés Bulgáriában) így könnyedén, lég kondival felszerelve fedezheted fel a környéket. Érdemes felkutatni az elhagyatott partvidékeket is, itt akár még búvárkodásra is van lehetőség.

 

 

 

Olcsó szállások Szozopol | Olcsó repjegy Bulgáriába | Olcsó autóbérlés Bulgáriában | Egzotikus hajóutak a Fekete-tengeren

Kommentelj