Opatija – fényűzés az Isztrián

Opatija - fényűzés az Isztrián

aug 28, 2012 // utazol.hu

Egy kis fényűzés, egy kis luxus? Nem kell messzire autóznod, hogy elérd Horvátország Monte Carloját. Opatija más néven Abbázia az Isztriai-félszigeten a Kvarner-öböl partján fekszik az Ucka-hegység lábánál. Opatija mediterrán világát feldobja az őt körülvevő babérlevelű erdő, a pálmafákkal, leanderekkel díszített parkok, és a rendezettsége, egyedisége, mely fergeteges éjszakai élettel és különleges klímával párosul.

Olcsó szállás Opatija

A hegynek köszönhetően a tél enyhe, a nyár viszont nem túl őrjítő, pont tökéletes strandoláshoz és akár városnézéshez egyaránt,  mindemellett pár óra autóúttal elérhető. A strandolás mellett Opatija látnivalóit is érdemes felkeresni, hiszen a fényűző patinás épületei, a sétánya akár egész napos elfoglaltságot is tartogathat.

Figyelemfelkeltő neoromán, zöld kupolás Angyali üdvözlet temploma az egész városból látható, azonban a legrégebbi a Szt. Jakab templom, mely 1420-ban épült, és ami mellett egy kőből készült harangtorony és egy kolostor is áll. Szintén itt található a Villa Angiloina 1844-ből. A templomot és a híres villát a 3,64 hektáros Szt. Jakab Park veszi körül, szinte már arborétumnak nevezhető.

A Hotel Kvarner Opatija legrégebbi szállodája a turisták kedvelt szállóhelye.

Aki felkészült egy hosszú, és bámulatos sétára, a Lungomare sétányon indulhat el. Feltehetőleg az Adria legszebb sétányáról van szó, patinás épületek és az égszínkék tenger között. A sétányon többek között a város szimbólumaként emlegetett Leány sirállyal szobrot is megtalálhatjuk.  Viszont a strandolásról se feledkezzünk el. Séta közben eldugott, kevésbé zsúfolt strandokat fedezhetünk fel, melyek általában kavicsosak ugyan, de kristálytiszták, és nagyobb az esély rá, hogy búvárszemüveget és pipát ragadva még a tengervilágot is megcsodálhatjuk.

Opatija fő strandja a Slatina, betonos, kiépített strand, mindenféle extrával felszerelve, zuhanyzó, napozóágy, napernyő, büfék, éttermek. Bérelhetsz jet-skit vagy akár motor csónakázhatsz is. Családbarát, de az éjszakai beach party a fiatalok kedvelt helye.

 

 

Olcsó Szállás Horvátország | Akciós repjegyek | Autóbérlés Budapesten | Adriai hajóút

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj