Pula környékének látnivalói

Pula környékének látnivalói

Sze 12, 2012 // utazol.hu

Brijuni Nemzeti Park

Pulától alig 2 km-re található a 14 szigetcsoportból álló Brijuni (Brioni) Nemzeti Park. Az 1983 óta nemzeti parknak nyilvánított Brijuni szigetek már az ókorban is népszerűek voltak. Római villák és egy Vénusz-szentély maradványát is feltárták itt. Miután elnéptelenedett a szigetcsoport felvirágoztatása a 19. században ismét beindult. Ekkor vált elit nyaralóterületté a hely ahol a szállodák, szórakoztató egységek mellett vadaspark és arborétum is helyet kapott. A 2. világháború után a turisták előtt 1985-ben nyitották meg, és jelenleg hajókirándulások indulnak Pula kikötőjéből, hogy a látogatók felfedezhessék ennek a különleges szigetnek a természeti és kulturális adottságait. A 14 sziget közül kettő látogatható, de itt megtekinthetjük Szt. Germain templomot 1481-ből, egy kiállítást, a bizánci erődítmény maradványait és az arborétum mellett egy szafari park is helyet kapott, így elefántokkal, lámákkal, zebrákkal is találkozhatsz.

Olcsó szállás Isztria

Kamenjak félsziget

Aki szereti az érintetlen természettel körülvett öblöket, partszakaszokat, a kristálytiszta vizet, nem fog csalódni, ha ellátogat a Kamenjak félszigetre. A félszigetet számos öböl tarkítja, hol nagyobb sziklákkal, hol apró kavicsos partszakaszokkal találkozhatunk, de az adrenalin függők sem fognak unatkozni, hiszen több méter magas sziklafalról is lehet ugrálni. A hely természeti adottságainak köszönhetően annyira sokrétű, hogy még a búvárok kedvelt helye is.  Az Isztria legalsó csücske ugyanis már a nyílt tengerrel találkozik, így azért figyeljünk, hogy ne ússzunk túl messze a parttól, mert erős lehet a sodrás.

Belépőjegyre is számítani kell, hiszen a területet nemzeti parknak nyilvánították, így óvni próbálják a természetet, aki nem gépjárművel szeretne bejutni, nekik ingyenesen látogatható a félsziget. A strandoláson kívül sétáljunk egy nagyot a tanösvényen is, a természetvédelmi területen 53 növényfaj nő, közülük 20 orchidea. A Safari bár-ban a Robinsonnak öltözött pincérek és a különleges berendezés éppúgy üdítő mint az itt elfogyasztott hideg horvát italok egyike.


Porer világítótorony

Pulától hajóval mindössze 2 km-re autóval azonban 20 km-re található a Porer világítótorony. Az 1883-ban, egy 80 méter széles sziklára épített világítótoronyban akár még egy éjszakát is eltölthetsz, hiszen jelenleg szállóként is üzemel. A 35 méter magas világítótorony, földszintjén találhatóak az apartmanok. Partjainál a sodrás miatt vigyázni kell a fürdőzéssel, ezért kisgyermekeseknek nem ez az ideális strandoló hely Pula környékén.

 

Olcsó szállás Isztria | Olcsó repülőjegyek | Internetes autóbérlés Isztria | Egzotikus hajóutak

Kommentelj