Kézipoggyász szabályzatváltozás a Wizz Airnél!

Kézipoggyász szabályzatváltozás a Wizz Airnél!

okt 16, 2012 // utazol.hu

kézipoggyász wizz airÉrdemes repülőutunk előtt odafigyelni és tájékozódni az alkalmanként változó repülési szabályzatokról, nehogy rossz szájízzel és keserűséggel kezdődjön az utazás. Jelen esetben a Wizz Air-nél történtek váltások a kézipoggyász méretével kapcsolatban.

2012.október 24-től új kézipoggyász kezelési szabályzatot hirdet a légitársaság teljes hálózatán.*
A változással a gyorsabb és zökkenőmentes beszállást szeretnék elsősorban elősegíteni.
Változatlanul egy utas egy kézipoggyászt vihet magával a repülőgép fedélzetére max. 10kg súlyig, azonban az újdonság a kézipoggyász méretére vonatkozik.
A kézipoggyászokat két kategóriára bontották és ezen túl megkülönböztetnek kis és nagyméretű kézipoggyászt.

Abban az esetben, ha a kézipoggyászunk nem haladja meg a 42 *32 *25cm-t, továbbá ha befér az előttünk lévő ülés alá, akkor Kis méretű kézipoggyászunk van és díjmentesen vihetjük a repülőgép fedélzetére.

nagy kézipoggyász wizz airAzonban, ha kézipoggyászunk mérete nagyobb a kisméretű kézipoggyász kiszabott méreténél, viszont nem nagyobb, mint 56*45*25cm akkor már Nagy méretű kézipoggyászról van szó és ez esetben 2750Ft megfizetése esetén vihetjük csak a gép fedélzetére.
Természetesen a poggyásznak be kell férnie az ülések feletti poggyásztartó rekeszekbe, amit a beszállás előtti procedúra alatt szúrópróbaszerűen kérhetnek, hogy helyezzük bele a külön erre a célra készített poggyász méretellenőrző keretbe.
Továbbá „az utasnak képesnek kell lennie a táskát segítség nélkül felhelyezni a poggyásztartó rekeszbe. „ – áll a Wizz air új kézipoggyász szabályzatában.

*a szabályzat alól kivételt képeznek az Ukrajnába induló vagy érkező járatok és a Wizz Air Ukraine indított járatai További részletek a légitársaság hivatalos oldalán.

Szálláshelyek, wellness hétvége | Repülőjegy | Autóbérlés Budapest | Hajóút

Kommentelj