Budapesti Karácsonyi vásár 2012-ben – Vörösmarty téri adventi vásár

Budapesti Karácsonyi vásár 2012-ben – Vörösmarty téri adventi vásár

nov 21, 2012 // utazol.hu

14. alakalommal kerül megrendezésre a Vörösmarty téren, Budapesten a híres karácsonyi vásár, mely 1999-ben indult útjára, és az évek alatt egy igazi, Európa szerte ismert, és egyik legkedveltebb karácsonyi vásárrá nőtte ki magát. A budapesti karácsonyi vásár 2012-ben november 16-tól december 31-éig várja a karácsonyi vásárokat kedvelőket.

A Budapesti karácsonyi vásár vonzerejét a gasztronómiája mellett a hagyományőrzésnek is köszönheti. Mind a hazai mind a külföldi látogatók a hazai kézműves portékák közül válogathatnak, megcsodálhatják a szebbnél szebb kerámiákat, fa játékokat, kézzel festett, díszített, formázott kézműves magyar árut. Természetesen ajándékok beszerzésére is tökéletes a vásár, amellett, hogy igazi, hangulatos karácsonyi érzés tölt el minket.  Az idei karácsonyi vásár számos újdonságot is tartogat. Idén a Vörösmarty tér híres Gerbeaud-ház 1000 négyzetméteres homlokzatát keltik életre a virtuális épületfestő verseny közönségdíjasai. A különleges, 3 perces animációk november 30-ától december 23-ig minden nap 17,18,19 és 20 órakor láthatók a Gerbeaud házon. Az idei Budapesti karácsonyi vásár versmondói, énekesei, utcazenészei és világzenészei, a táncházi előadásai, és bábszínházi előadásai már 2 színpadon is szórakoztatják az adventi vásárra ellátogatókat és színes műsoraikkal elevenebbé teszik az ünnepi hangulatot, melyet a karácsony illata jár körbe.

Budapest hotel

A kisgyerekekről sem feledkeztek el a szervezők, a Varázskertben egy meleg játszóház és kézműves foglalkozás várja őket. A foglalkozások ingyenesen látogathatók hétköznap délután 2-6óra között, míg hétvégén 10-13 és 16-19 óra között. A játszóház mellett a kézügyességre, az együtt töltött időre is nagy hangsúly került. Természetes anyagokból készült karácsonyfadíszeket, mézeskalácsot, ajándékokat gyárthatnak a gyerekeknek, sőt a rászoruló kisgyerekek számára is meglepetéseket készíthetnek az apró talpúak  Ráadásul egyenes Lapföldről a Mikulás is ellátogat a budapesti karácsonyi vásárra december 6-án.

A budapesti adventi vásár vonzerejét évről évre emeli a gasztronómiája, hiszen a hazai ízek kavalkádja, a finomabbnál finomabb házias ízek, és különlegességek, nemcsak a külföldi turistákat nyűgözik le. A sparhelten sült lepény, a sült gesztenye, a kolbász, a káposzta és az elengedhetetlen kürtőskalács és mézeskalács mellett a finomabbnál finomabb meleg italokkal melegíthetjük testünket és kezeinket egyaránt. A forralt boros, puncsos standok mindegyikénél beszerezhetjük az idei év karácsonyi bögréit is, mely 3 mintával kapható vörös és fehér színben. A bögrevásárlás nem kötelező, ám ha italunkat bögrében kérjük, azt az ár tartalmazza, így vissza nem váltható.

 

 Karácsonyi vásár Bécsben

Karácsonyi vásár Grazban
 

Olcsó szállás, hotel Budapest | Repülőjegy olcsó | Autóbérlés Budapest | Hajóút

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj