Termál völgy és Falusi turizmus – Demjén

Termál völgy és Falusi turizmus - Demjén

nov 9, 2012 // utazol.hu

Eger közelében találhatóak az egyre felkapottabb és színvonalasabb gyógyfürdők és termálfürdők és wellness hotelek. A wellness hétvégét kedvelőknek kihagyhatatlan a Heves-megye megyeszékhelyétől, Egertől 10km-re fekvő kis település, Demjén és gyógyfürdője.
Demjén a magas és helyenként sziklás domboknak, zöld völgyeknek és a Laskó-patak együttesének köszönhetően barátságos hangulatot sugall az oda látogatóknak. A wellnesst és gyógyfürdőt kedvelőknek, a túraszeretőknek, családoknak, pároknak tökéletes választás. A kis község az elmúlt pár évben rendkívüli fejlődésnek indult és igazi virágkorát fogja élni a nemrégiben közel 700 méter mélyről kiaknázásra került gyógyhatású termálvízének köszönhetően. Az egri régió köztudottan gazdag a meleg vizű gyógy- és termálvizekben, csoda, hogy az évtizedekkel ezelőtti próbafúrások alkalmával – amikor kőolaj és földgáz után kutattak- nem bukkantak rá a demjéni termál- és gyógyvízre.


A termálvíz hasznosítása és az ehhez társuló infrastruktúra felépítése ugyan csak pár éve kezdődött meg, mára Magyarország egyik legújabbnak számító a Demjéni Termálfürdő és Aqua park, minden nap (ünnepnapokon is) fogadja az oda látogatókat beltéri, kültéri, élmény illetve úszó medencékkel, wellness részleggel egyaránt.
A Demjéni Gyógyfürdő egyik egyedisége továbbá az éjjel 2 óráig tartó nyitva tartás, ami garantált romantikus éjszakai fürdőzést ígér vendégei számára.
A folyamatos fejlesztések eredményeként 2013 végére elkészül a méretében és szolgáltatásában egyedi demjéni barlangfürdő is a Demjéni gyógyfürdő mellett.
A gyógyfürdő és wellness kedvelők örömére a 2012-es év végére egy új négy csillagos gyógy- és wellness szállodával is bővül a település, ami a demjéni termálfürdő közelében épül fel és kerül majd átadásra.

A túrázni kedvelők is élvezetes órákat tölthetnek Demjénben, mert a dimbes-dombos és erdőkkel csipkézett tájon sok felfedezni való akad, mint például a Termálvölgy közelében lévő Hegyes-kő, a Remete-völgyben lévő Remete barlang és barlanglakások, illetve a Hegyes-kő déli oldalába vájt Kőhodály.
Egy rövid és kellemes kis túra után páratlan kilátás nyílik a Kőtetőről, ahonnan megcsodálhatjuk Demjént. A környék szőlő és bortermeléséről is híres, már évtizedekkel ezelőtt is kihasználták a táj geológiai adottságait és borospincék százait vágták a riolit tufa falakba. Demjéni wellness hétvégénk során szakítsunk egy kis időt a helyi borkóstolásra is, mivel a környéken termő jó minőségű Kékfrankos, Merlot, Turán-Bíbor szőlőnek köszönhetően jó minőségű bor készül és látogassunk el nagy történelmi múlttal rendelkező Egerbe is.

 

Demjéni gyógyfürdő nyitva tartása

Minden nap 9:00 – 02:00 óráig.

A Wellness részleg és a beltéri medencék nyitva tartása

Vasárnaptól – Péntekig 10:00 – 22:00 óráig
Péntektől – Szombatig 10:00 – 24:00 óráig

Demjéni Aqua-park: csúszdapark nyitva tartása

Nyitva: 09:00 – 20:00 óráig
Péntektől – Szombatig 10:00 – 24:00 óráig

 

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Valentin napi wellness hétvége – tuti ajánlatok szerelmeseknek! « Utazási Tippek « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog