Klagenfurt hangulatos karácsonyi vására

Klagenfurt hangulatos karácsonyi vására

nov 28, 2012 // utazol.hu

Klagenfurt hangulatos városa karácsonykor sem pihen. A Christkindl Market, az adventi vásár Klagenfurtban az egyik legszebb az Alpok-Adria régióban. Csodálatos, ahogy a hegyek dombok mellett, a Wörthi-tó partján elterül a kisváros, és karácsonyi fényeivel csalogatja a látogatókat. Klagenfurt adventi vására, nemcsak a helyi lakosok örömét szolgálja, hiszen évről évre egyre több Ausztria más régióiból érkező és a külföldi vendégek száma is. A szállásadók is felkészülten várják ezt az időszakot, a téli időszakban, a klagenfurti karácsonyi vásár idején számos ausztriai hotel akciót kínálnak.

Ausztria szállás

A Neuer Platzon már november 24-én elkezdődött a klagenfurti karácsonyi vásár, mely egészen december 24-éig tart. A Domplatzon a hétvégén nyitnak a bódék és kezd el szállni a finomabbnál finomabb karácsonyi vásári falatok illata. A Domplatz december 1-étől december 23-áig várja a karácsonyi vásárokat kedvelőket.

Az 50 feldíszített, kivilágított bódé árulja portékáit, kézzel készített remekeit, karácsonyi italait és ételeit.
Forralt bor, és puncs, vagy forró csoki elengedhetetlen, miközben végigsétálunk a karácsonyi városon. Mindemellett kulturális rendezvények sokasága is vár, így ha kicsit nyugodtabb adventi vásárra vágysz, akkor a bécsi karácsonyi vásár helyett válaszd a klagenfurti karácsonyi vásárt. Tölts el itt egy hosszú hétvégét, töltődj fel napközben a tóparton sétálva, vagy a hegyekben kirándulva, látogass el Klagenfurt nevezetességeihez, és ha leszáll az este, élvezd a karácsonyi vásárt.

Ausztria panzió | Repülőjegy olcsón | Autóbérlés Budapest | Hajóutak az Adrián

Kommentelj