Klagenfurt a Wörthi-tónál

 Klagenfurt a Wörthi-tónál

nov 25, 2012 // utazol.hu

Ausztria egyik közkedvelt nyaralóhelye a Wörthi-tó keleti sarkánál találhatjuk Klagenfurtot, a Karintia tartomány székhelyét. Nyáron a mediterrán mikroklímát élvezhetjük, ősszel csodálatos kirándulásokat tehetünk a közeli hegyeken, dombokon.

Klagenfurt ápolt parkjaival, utcáival, hangulatos tereivel és parkjaival várja a turistákat. kihagyhatatlan érdekessége a Minimundust, a makett város, ahol a világhíres épületeinek élethű kicsinyített másai között sétálhatunk. Így eljuthatunk a Kínai Nagy Falhoz, Az Eiffel-toronyhoz, vagy a Pisai ferde toronyhoz is.

Ausztria szállás

A Klagenfurt látnivalókban bővelkedik, délies hangulata mellet kellemes sétát tehetünk, miközben meglátogathatjuk a Sárkánykutat (Linwurmbrunnen). A sárkány Klagenfurt címerében is szerepel, egy monda szerint a vidéket régies rég sárkányok lakták.

Szemben a kúttal áll Mária Terézia szobra, a Neue Platzon, melyet 1873-ban avattak fel. Szintén itt áll a tér másik oldalán a Városháza (Rathaus). A csodálatos klasszicista épület korábban a Rosenberg család kastélya volt, majd egy csere óta a városháza kapott itt helyet.

Kihagyhatatlan látnivaló a 2 tornyos, árkádos udvaros, reneszánsz stílusú Megyeháza (Landhaus) is, és a Városi Színház ( Stadttheater), mely szecessziós stílusban épült 1910-ben. Klagenfurt kulturális negyedét itt fedezhetjük fel. A Tartományi Múzeum (Landesmuseum) természetrajzi, történelmi és néprajzi emlékeket rejt.

A Klagenfurt közkedvelt tere, a régi főtér az Alter Platz, a fiatalok, szerelmesek kedvelt találkozási pontja. A tér inkább egy sétáló utcára hasonlít, kedves éttermekkel, kávézókkal, boltokkal körülvéve, ahonnan az autók ki vannak tiltva.

Klagenfurt télen sem unalmas, karácsony közeledtével a kivilágított utcái és bájos karácsonyi vására teszi lenyűgözővé.

Szállás Ausztriában | Repülőjegy olcsó | Autóbérlés Budapesten | Hajóút

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Klagenfurt hangulatos karácsonyi vására « Ausztria « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog