Pozsonyi karácsonyi vásár 2012

Pozsonyi karácsonyi vásár 2012

dec 6, 2012 // utazol.hu

November 23-án megnyitott a 2012-es Pozsonyi Karácsonyi Vásár, mely egészen december 23-ig várja a látogatókat minden nap reggel 10-től este 10-ig. A majdnem 20 éves hagyománynak örvendő pozsonyi adventi vásár népszerűségének köszönhetően évről- évre több bódéval várja a látogatókat a Fő téren, a Ferencesek terén és Hviezdoslav téren.

A kézműves, népművészeti termékek sokaságával találkozhatunk idén is a pozsonyi adventi vásáron, ahol a méhviaszból, kerámiából, üvegből, fából és egyéb természetes anyagokból készült termékek, díszek közül válogathatunk karácsonyra.

Szállás Pozsony

A gasztronómiai bódéknak köszönhetően Pozsony terei és utcái megtelnek a karácsonyi illatokkal, köszönhetően a forró puncsnak, grognak, mézeskalácsnak, cigánypecsenyének. A híres káposztalevest és méhsört is megkóstolhatjuk.

A fő téren felállított hatalmas karácsonyfa idei különlegessége, hogy a takarékosság és egészség jegyében energiatakarékos izzókkal világítottak ki. Az égősor hivatalos felkapcsolásakor szobabiciklire szerelt áramfejlesztők segítségével termeltek áramot az ország legismertebb sportolói.

A pozsonyi karácsonyi vásár hangulatát biztosítja még a több száz fellépő, akik karácsonyi műsorokkal kedveskednek a karácsonyi vásárt kedvelőknek, hiszen idén is nagy tömegeket vár Pozsony.

Pozsony közelségének köszönhetően akár egy napos programként is tökéletes választás. Városnézés mellett a karácsoyni vásárt is megnézhetjük, átélhetjük a karácsonyi hangulatot, és akár még a karácsonyi ajándékvásárlást is megejthetjük. Ha kényelmesebben utaznál, abban segít az autóbérlés Budapesten, Győrben vagy az ország bármely pontján. Vagy akár egy éjszakát is eltölthetsz Pozsony belvárosában, így a vezetés miatt a forró alkoholos italokról sem kell lemondanod.

 

Hotel Pozsony | Repülőjegy Pozsony | Autóbérlés Budapest | Egzotikus hajóutak

Kommentelj