Chalkidiki-félsziget – görögországi nyaralás

Chalkidiki-félsziget - görögországi nyaralás

febr 28, 2013 // utazol.hu

chalkidiki-felsziget-gorogorszagA Chalkidiki-félsziget Thessalonikitől 1 órányi autóútra lévő, 522 km hosszú tengerparttal rendelkező félsziget, melyet nem véletlenül emlegetnek Görögország egyik legszebb területének.

Klímája különleges, hiszen a mediterrán és a kontinentális éghajlat keveredik a félsziget tengerpartja és a belső területek között. A nyár májusban elkezdődik, és egészen októberig tart, így a Chalkidiki-félsziget a last minute nyaralások egyik kedvelt helye is.

Az érintetlen természet, a homokos, helyenként apró kavicsos tengerpart, aranyos városok –Sarti, StavrosStagira-, kedves halászfaluk kristálytiszta tengervíz jellemzi. Felejthetetlen görögországi nyaralást kínál a Chalkidiki-félsziget.

Ideális nyaralóhely a Chalkidiki-félsziget, hiszen Magyarországról szinte végig autópályán haladhatunk, de repülővel is érkezhetünk, ilyenkor mindenképpen érdemes autót bérelni.

Autóbérlés Görögországban

Polygyros(Poligiros), Chalkidiki fővárosa a sziget belsejében 550 méterm magasan fekszik, a Cholomontas-hegység lábánál, érdemes  ide is ellátogatni, nemcsak múzeumai, de óvárosa miatt is. Túrakedvelők is örömüket lelhetik a helyben, hiszen a Cholomontas-hegyre is feljuthatnak.

A Chalkidiki félsziget 3 földnyelve: Kassandra, Sithonia és Athos egyaránt népszerűek a görögországi nyaralók körében.

chalkidiki-felsziget

Apartman Görögország

Comment (1) | Kommentelj!

  1. Gyönyörű, kristály tiszta víz, homokos tengerpart. Azért is szeretjük, mert itt bárki megtalálja saját kis tengerpartját és a caciki az valami isteni.

    Válasz
    Lacika
    18/03/2013

Kommentelj