Fíra – Santorini városai – Görögország csodálatos szigetei

Fíra - Santorini városai - Görögország csodálatos szigetei

ápr 28, 2013 // utazol.hu

fira-nyaralasFíra Görögország közkedvelt szigetének Santorininek legnagyobb városa. Fira Santorini legkedveltebb nyaraló övezete, turisztikai központja. Bámulatos a sziklafalra épült város. Ahogy hajóval megérkezel a szigetre, a kikötőből 600 lépcsőfok vezet fel Firába. Ha kalandvágyó vagy, akár meg is mászhatod ezt a 600 lépcsőfokot, vagy a legkényelmesebb megoldást választva ülj be a felvonóba. Az igazi hangulatot azonban a csacsi taxi jelenti. Igazi jelenség, hagyomány, amit a helyiek őriznek is – a turisták legnagyobb örömére- hogy szamárháton juthatsz fel a városba. Bár lassabb, de hangulata megfizethetetlen, és út közben, ha visszatekintesz csodálatos látvány tárul eléd, ahogy egyre magasabbról szemlélheted a kéklő tengert.

Autóbérlés Santorini

fira-szallas-hotel-santoriniFelérve Fira főteréhez a hangulat csak fokozódik, az igazi görög atmoszférának köszönhetően. Bár nyáron Fira a turistáktól hemzseg, mégis bájos, és igazán egyedi görög nyaralást tartogat számodra.

A fehérre meszelt, vulkanikus kőzetből épült házai között a velencei hatás is megfigyelhető, melyet a keresztények honosítottak meg még a középkorban. A velencei hatás egész Santorini szigetet körbelengi. Fira lapos tetős, vagy kék kupolás házai egyediségüket a kékre meszelt ajtóknak, ablakkereteknek köszönhetik.

Fírában 115 szálláshely közül válogathatsz, melyek között az apartmanoktól az 5 csillagos luxusszállodáig mindent megtalálsz.

Santorini hotel

ormos-santoriniFira számos tavernát, éttermet, jobbnál jobb szállodát, apartmant rejt, nem beszélve a rengeteg szuveníres boltról, apró kávézókról. A macskaköves utcákon sétálva megfigyelhető, hogy minden ház ablaka a csodálatos tenger felé néz, és nem meglepő, hogy egyik üzletből lépcsőn át megközelíthetjük a másik üzletet, és miközben azt hisszük a pincébe költözött üzlethelyiségben járunk, a túloldalon ismét a tenger látványa fogad, hiszen házai teraszokra épültek, így a panoráma szinte mindenhonnan garantált.

Hallottál már a híres Szantorini naplementéről? Firából, és főként a tőle 10 km-re található Oiából csodálatos élményben lesz részed. Tökéletes helyszín romantikus nyaraláshoz, aktív kikapcsolódáshoz, pihenéshez.

Firán a görög hangulattal betelni nem lehet, a mediterrán világ magával ragad, ám ha sikerül egy kicsit levenni a pillantásod a hangulatos házairól láthatsz ortodox és katolikus templomot is, vagy ellátogathatsz a Fírai Régészeti Múzeumba.

Görögország látnivalói, városai>>

 

Szálláshelyek, apartman szállások | Olcsó repülőjegyek | Autóbérlés Budapest

Kommentelj