Fedezd fel Korfu tengerpartját – legjobb strandok Korfun

Fedezd fel Korfu tengerpartját - legjobb strandok Korfun

máj 13, 2013 // utazol.hu

Korfu tengerpartja csodálatos. A kopár mediterrán sziklák helyett, csupa zöld vidék fogad minket. Fák, és sziklák váltogatják egymást. Nem véletlen, hogy Korfut smaragd-szigetként is szokták emlegetni. Korfu ideális görögországi nyaralást ígér minden korosztály számára. Homokos, és kavicsos tengerpartok váltogatják egymást, sziklákkal csipkézve. Csendes kis öblök, sekély víz mellett a mély, kristálytiszta, ugrálásra, búvárkodásra kitűnően alkalmas korfui strandokat is felfedezhetjük. Bérelj autót és járd be az egész szigetet.

Autóbérlés Korfu

Arila

Ideális korfui tengerparti szakasz családosoknak. Tengerpartja keskeny, viszont hosszú. A víz nagyon nyugodt, és lassan mélyül, így kisgyermekesek is élvezhetik a nyaralást Korfu partjainál.

arila-strand-korfu

Agios Georgios

Az egyik legszebb homokos partszakasz Korfun. Bérelhetsz napernyőt és napágyat és a vízi sportok szerelmesei sem fognak unatkozni. A hosszú homokos partszakaszon garantált a nyugodt pihenés és az aktív kikapcsolódás is.

agios-georgios-korfu-strand

 

Korfu apartman szállás

Paleokastritsa

Paleokastritsa partszakasza különleges, hiszen 5 öböl alkotja, melyek közül az egyik egy régi monostor alatt terül el. Láthatunk erre felé luxus jachtokat is, és élvezhetjük a mély víz adta lehetőségeket. Ugrálhatsz a sziklákról, vagy búvárkodhatsz, hiszen a tengeri élővilág itt igazán gazdag.

paleokastritsa-korfu-gorogorszag

Halikounas

Egyedülálló partszakasz Korfu déli részén. A 3 km hosszú homokos partszakasz egyáltalán nincs kiépítve, így mindenképpen vigyél magaddal elegendő folyadékot, enni valót, plédet, napernyőt, és élvezd a háborítatlan, szeles tengerpartot. Szörfösök egyik kedvenc helye Korfun.

halikounas-strand-korfu

Kerasia

Kerasia tengerpart több szempontból is megkapó. A csodás zöld környezet mellett, a víz kristálytiszta, kékből a tengerpart felé közeledve zöldbe megy át.  A parton találhatunk egy-két tavernát, és kis éttermet, ahol úszás, pihenés után kipróbálhatsz egy finom görög specialitást.

Kerasia-strand-korfu

Sidari

Sidari tengerpartja nagy népszerűségnek örvend és a szerelmesek csatornája a Canal d’ Amour is itt található. A legenda szerint, az a szerelmespár aki áthalad a csatornán, örökké együtt marad.

szerelmesek-szorosa-korfunParoulades

A legszebb strandok között számon tartott korfui strand csodálatos környezetben helyezkedik el. Az öbölben megbújó strand nagy népszerűségnek örvend.

Peroulades-korfu-tengerpart

Apartman Görögországban | Olcsó repülőjegy Korfura | Autóbérlés online

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj