Gozo – nyaralás Máltán

Gozo - nyaralás Máltán

jún 12, 2013 // utazol.hu

malta-nyaralasA máltai szigetcsoport második legnagyobb szigete Gozo. Gozon az élet szegényesebb, mint Máltán, a mediterrán világ mégis magával ragadó. A helyiek nagy része a turizmusból próbál megélni, nem meglepő, ha a turistabuszok vezetői, idegenvezetők a jegy áron felül a tárlat/busz vezetés végén beszélnek a sziget szegénységéről, a szegényes bevételről, és kérik a jó turistát, hogy ha tetszett nekik a túra, akkor némi borravalóval köszönjék meg.

Olcsó szállások Gozon

gozo-latnivalokGozo fővárosa Victoria a sziget közepén található, a romai időkből származó város. A citadella a város közepén a házak felett épült, három oldalról meredek fal veszi körül, innen a tengerpartig is elláthatunk, a negyedik oldal felől emelkedőn haladva közelíthetjük meg a városközpontból.  Keressük fel a Santa Maria templomot, Gozo székesegyházát, a Régészeti múzeumot, a Folklór Múzeumot, a Régi börtönt és sétáljunk a középkori épületek között. Séta közben próbáld ki a gozoi édességek egyikét, amit a helyi piacon szerezhetsz be.

Gozon feltétlenül látnunk kell az Azúr Ablakot, ami csodálatos szikla képződmény a tengerparton, mintha csak egy ablakon át néznénk a tengerre, ha Gozoról látsz képet, az Azúr Ablak biztosan rajta lesz.

Autóbérlés Máltán

gozo-azur-ablakMarsalforn az egyik legnépszerűbb nyaralóhely Gozón, ahol nemcsak a turisták, de helyiek is szívesen pihennek. Az egykori halászfalu kikötőjének kis szegletében ma is láthatod a színes halászhajókat, és szezonban, az éttermekben az aznapi friss fogást szolgálják fel. Marsalforn pici homokos strandjával, aranyos szállodáival, panzióival, éttermeivel, boltjaival hangulatos üdülőhely Máltai nyaralásunk során.

Marsalfornhoz közel találhatjuk Gozo legszebb strandját a Ramla öblöt. Ramla homokos partja, lassan mélyülő tiszta vize a családosok kedvenc üdülőhelye.

gozo-azur-ablak-malta

5 kihagyhatatlan dolog Máltán

malta-latnivalok gozo-malta gozo-komp

viktoria-gozo-malta

 

Olcsó szállások, apartmanok, akciós panziók | Budapest- Málta repülőjegy | Autóbérlés, autókölcsönzés, bérautók olcsón

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj