Málta legszebb strandjai

Málta legszebb strandjai

jún 4, 2013 // utazol.hu

A legjobb partszakaszokat Máltán a sziget északi részén fedezheted fel. Kezdve Mallieha homokos partjával, ahol a víz tiszta és nyugodt, így családosok számára is ideális.

mellieha-malta-tengerpart

Ha izgalomra vágysz, keresd fel az Anchor Bayt Máltán, ahol a tiszta égszínkék tengervíz a búvároknak is kedvez, hiszen a sziklás öblökben a halak csak úgy hemzsegnek. Ráadásul Robert Altman itt forgatta a Popeye című filmet is, aminek a díszlete mai napig az öbölben megtalálható. Érdekes program bejárni a forgatás helyszíneit, fotózkodni Popeye-el, majd fürdeni egyet és este a sziklákról a naplementét nézni.

anchor-obol-popeye-falu-malta

Olcsó szállások Máltán

Málta nyugati partszakaszán a Golden Bay Málta legkiépítettebb, legjobban felszerelt homokos strandja. Ghajn Tuffieha Öböl és a Gnejna öböl szintén finom homokos partszakaszok, ha szeretsz napozni, fürdeni, pihenni, ezeket a részeket se hagyd ki a máltai nyaralás során.

malta-tengerpart-golden-bay

A főbb máltai üdülővárosok, mint Sliema, St. Julian’s, St. Paul Bay, Bugibba mind kiépített stranddal rendelkeznek, ahol napágyat, napernyőt bérelhetsz és van lehetőség zuhanyzásra, nem beszélve a parton található rengeteg étteremről és bárról.

malta-tengerpartjai

A máltai szigetcsoport egyik legszebb strandját a Blue Lagoon-nál a kék öbölnél találhatjuk, ide hajókirándulás keretein belül, vagy hajót bérelve juthatunk el. Az öböl csodaszép, kék vize kristálytiszta.

blue-lagoon-malta-tengerpart

Málta szigete kicsi, pár nap alatt bejárhatod autóval. Autóbérlés Máltán lehetővé teszi, hogy olyan partszakaszokra is eljuss, amit csak autóval érhetsz el.

Hotel Máltán| Olcsó repülőjegyek Málta | Autóbérlés, autókölcsönzés repülőtér

Kommentelj