Róma Pass kártya – 3 nap Rómában

Róma Pass kártya - 3 nap Rómában

jún 17, 2013 // utazol.hu

(Frissítve: 2013. június)

 

roma-pass-kartyaRómai nyaralást tervezel és szeretnéd bejárni Rómát, megnézni minden látványosságot, műemléket, múzeumot, kiállítást? Akkor a Róma Pass-t neked találtak ki.

Róma Pass úti kártyával kedvezményesen látogatható a legtöbb múzeum, történelmi látványosság – Colosseum-Forum Romanum- Palatinus kombinált jegy, Angyalvár, Borghese Galéria.- mindemellett egyéb kedvezményeket kapsz éttermekbe, buszos túrákra. A Roma Pass másik előnye, hogy jár mellé “bérlet” is, tehát ingyenesen használható minden tömegközlekedési eszköz. Figyelem, a reptéri transzfereket nem tartalmazza, azt mindenképpen extraként számoljuk.

A Róma Pass 3 napig érvényes, ami az első használattól kezdve értendő. Ugyanígy a roma pass transport kártya is onnantól érvényes, hogy az első tömegközlekedési eszközön használtuk a kártyát.

A Roma Pass kártya ára: 34€

Hol vásárolhatunk Roma Pass kártyát?

Online a romapass.it oldalon, azonban a csomagot átvenni csak személyesen lehet, semmi féle kedvezmény nem jár az online vásárlásért.

Megvásárolható továbbá legtöbb múzeumban, ami csatlakozott a roma pass programhoz, a római turista információs irodákban, a Terminin és a repülőtereken.

A Róma Pass kártya előnyei

roma-pass-roma-latnivaloAz első 2 római múzeum ingyenesen látogatható. Érdemes a legdrágább múzeumokba ellátogatni először, hiszen az első kettő múzeum látogatható ingyen a Roma Passal. Nem számít, hogy a belépő 2€ vagy 20€, ezért mindenképpen előre tájékozódjunk.

A 3. múzeumtól kezdve kedvezményes belépőjegyeket vásárolhatunk.

Felhasználható a többi múzeumba (közel 40 múzeumba), városnéző buszos túrákra, városi biciklibérlésre, kiállításokra, rendezvényekre maximum 25%-os kedvezményig.

A Roma pass kártya mellé ingyenes Roma Pass Transport kártya is jár – ami nagy előny, hiszen pl. a London pass kártya ezt nem tartalmazza, ott külön fizetni kell a “bérletért”. A roma pass transport kártya minden tömegközlekedési eszközön használható kivéve a reptéri transzfer járatokra.

Roma pass kártya a legtöbb turistának megéri az árát, de főként azoknak, akik szeretnék a tömegközlekedési eszközöket igénybe venni római nyaralásuk alkalmával.

Amennyiben a szállásod a belvárosban van, és nem kívánod használni a tömegközlekedési eszközöket, és a múzeumok közül is csak 2-3 érdekel, ráadásul csak 1-2 napot töltesz Rómában, akkor nézz utána a jegy áraknak, hogy megéri-e megvenni.

Olcsó római szállások 

Mindenesetre jó, ám olcsó szállásokat találhatunk a Termini közelében, ahonnan Róma bármely pontjára könnyen eljuthatunk és a reptérről is könnyen megközelíthető. A belvárosban a látványosságok pár kilométeres körzetben elérhetőek, de ha kalandvágyó vagy és ki vagy éhezve, hogy lásd Róma legtöbb látnivalóját, felfedezd Rómát, meglátogasd a legtöbb történelmi helyszínt, akkor mindenképpen a Roma Pass kártyát javaslom, hiszen nem kell lejárnod a lábad, elég lesz így is a sok séta.

Római buszjegyek

1 jegy: 1€

1 napos jegy: 4€

3 napos jegy: 11€

roma-pass-roma-utikalauzA roma pass mellé jár részletes Róma térkép, Róma útikalauz, benne a látnivalók listájával, a Roma passhoz járó kedvezményekkel. Továbbá ha rendelkezel okos telefonnal, töltsd le előre a roma passé applikációt, és a kártya mellé a kódot is megkapod, így a kis könyvet sem kell cipelned, minden információ elérhető lesz egy gombnyomással.

A Roma Pass kártya mellé a sürgősségi beteg ellátásra, orvosi szolgáltatásokra is jár kedvezmény.

Róma múzeumainak listája és belépőjegy árak.


Szállás, hotel, apartman Róma
| Budapest-Róma repülőjegy | Autóbérlés Budapesten

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. 5 legnépszerűbb látnivaló Rómában – Róma útikalauz « Olaszország « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog
  2. Róma útikalauz – Múzeumok Rómában « Olaszország « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog