Cefalú – legbájosabb halászfalú Szicilián

Cefalú - legbájosabb halászfalú Szicilián

júl 25, 2013 // utazol.hu

cefalu-szallasMindössze egy órányi autóútra Palermótól a természetes öblök és gránitsziklák között fekszik a kis halászfaluból lett kedves üdülőfalú Cefalú. A Tirrén tenger partján fekvő közkedvelt szicíliai nyaralóhelyet valamikor városfal védte, melynek ma már csak romjai láthatók

Cefalú fő vonzereje a szépsége, nem véletlen, hogy sokan szervezik Cefalúba szicíliai nyaralásukat. Mediterrán, homokos tengerpart, kanyargós középkori utcák jobbnál jobb helyi specialitásokat kínáló éttermekkel és egyedülálló Normann székesegyház várja, hogy felfedezd.

Cefalúban érdemes kipróbálni a friss halvacsorákat, az aznapi hal specialitást, és bele kóstolni a szicíliai konyhába.

 

cefalu-sziciliaA Normann székesegyházba 2 vaskos toronnyal körbevett boltíves bejáraton léphetünk be. A háromhajós templom közepén az oroszlánokkal díszített keresztelő kápolna rögtön megragadja a figyelmünket, azonban a székesegyház legrégebbi eleme a szentélye.

A hegycsúcson lévő szaracén vár romjaitól csodaszép kilátásban lehet részünk. Az ősi maradványok igazán különlegesek Cefalúnál, hiszen itt mindössze egyetlen sokszögű épületet találhatunk, minden oldalán sétaúttal és kamrabejárattal, viszont ez a szerkezet Szicílián igazán ritka ezért is számít egyedinek.

A Normann katedrálison kívül több templommal is találkozhatunk sétánk során, ezek a városnak különleges képet kölcsönöznek.

A sziklafal tövében elterülő városka hangulata megfizethetetlen, ráadásul Palermótól sincs messze, szállás ajánlatai is kedvezőek. Lassan mélyülő tengerpartjával a Tirrén-tengerparti rész gyöngyszeme, kisgyermekes családoknak is tökéletes szicíliai úti cél.

Szicília szállás

Ha szereted a kalandokat és a mozgalmas nyaralást, feltétlenül bérelj autót Szicílián, és járd be a környéket. Legjobb Szicíliai autóbérlés ajánlatok.

cefalu-latnivalok

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Trapani – Szicíliai kalandjaink « Olaszország « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog