Szicília látnivalói – fedezd fel Szicíliát

Szicília látnivalói - fedezd fel Szicíliát

Júl 4, 2013 // utazol.hu

szicilia-cefaluSzicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete. Olaszország egyik legszebb szigete turisták tömegeit vonzza csodálatos tengerpartjával, történelmi látnivalóival, hangulatos városaival, természeti szépségeivel, mely közül Európa legnagyobb tűzhányója az Etna kiemelkedő.

Szicília városai különlegesek, érdekesek, a történelem során számos nép hagyta nyomát az olasz szigeten. Szicília fővárosa Palermo. A valaha Európa egyik legszebb belvárosával rendelkező Palermo szépsége bár kopottas, turista szemmel nézve mégis gyönyörű. Fedezd fel Palermo óvárosát, felújított és romos épületeinek váltakozását. Sétálj a turistákkal és helyiekkel teli sétáló utcáin, ahol a mediterrán hangulattól szinte izzik a levegő.

Palermo látnivalói

Miután körbenéztünk Palermóban érdemes autót bérelni, hiszen a sziget nem apró, így leggyorsabban autóval juthatunk el bárhova.

Autóbérlés Szicília

trapaniHova érdemes mindenképpen ellátogatni szicíliai nyaralásunk során? A sziget másik nagy városa Catania, mely szintén számos történelmi látnivalót rejt, azonban a zsúfolt nagyváros helyett választhatjuk Siracusat vagy a barokk építészetéről híres Ragusat, Notót. Érdekes, csodaszép templomokat, palotákat, várakat, ókori színházat találhatunk Segesta-ban, Taorminában, vagy Messinában.

Miután megmásztad az Etnát, a közelben található Alcantara bazaltszurdok jéghideg vízében mártózhatsz meg mielőtt Taormina meseszerű világába csöppennél, ahol a híres Görög Színház kötelező látnivaló, illetve az Isola Bella picike sziget is itt található.

A legnépszerűbb, egykor halászfalúból lett népszerű üdülőhely Cefalut is érdemes útba ejteni, illetve a só lepárlóiról híres Trapanit, és a Templomok Völgye Agrigento-nál szintén vonzó úti cél.

Szállás Szicília olcsón

erice-szicilia-latnivaloiSzicília kiépített, felkapott tengerpartjai mellett számos eldugott öbölben, partszakaszon is süttethetjük a hasunkat, búvárkodhatunk. A mediterrán világ látnivalói mellett a szicíliai gasztronómia is páratlan, feltétlenül próbáld ki a speciális, helyi fogásokat, ha teheted ne a túlzsúfolt főutcák éttermei közül válogass, a legjobb „hazai” ízeket a kis halászfaluk helyi vendéglői kínálják majd.

Ha mindez nem lenne elég a Lipari-szigetek vulkanikus világába is bele leshetsz, a szinte fortyogó tengervízben fürödhetsz Vulcano sziget partjainál, feltéve, hogy a kénes szag nem riaszt vissza.

 

Kommentelj