Taormina látnivalói – Szicília utazás

Taormina látnivalói – Szicília utazás

szept 22, 2013 // utazol.hu

isola-bella-taorminaTaorminaSzicília keleti partjainál található, Catania és Messina között félúton.  A hegyvidékre épült Taormina megannyi látnivalóval vár, ha teheted, egy napot mindenképpen szánj a városra. Az Etnától 45 perces autóútra található Taormina ma már turistáktól zsúfolt, tengerpartja csodálatos, itt található a híres Isola Bella sziget is, amit egy földnyelv köt össze Szicíliával. Apály idején akár át is sétálhatunk a kis szigetre, mely természetvédelmi terület. Ha nem szereted a zsúfolt strandokat, akkor irány a város, nem fogsz csalódni, Taormina az a hely Szicílián, amit látni kell.

Taormina szállás

taorminaA városba egy kiadós sétával, autóval vagy kábeles felvonóval juthatunk fel. Mindenképpen a kábeles felvonót javaslom. Ha nincs szállásod Taorminán, ami rendelkezik parkolóval, akkor parkolóhelyet találni nagyon nehéz, akár órákig is keringhetsz a szűkebbnél szűkebb meredek utakon, így érdemes a parton leparkolni – akár kicsit távolabb is, hiszen nagyon felkapott hely Taormina– majd elballagni a felvonóhoz.

Taormina kábeles felvonó ára: 3€ felnőtteknek

Miután feljutottunk a hegyoldalra épült városba a történelmi városrészben csodás sétát tehetünk. Szebbnél szebb mediterrán házak, épületek, díszes szicíliai boltok, kézműves boltok, szuveníresek érik egymást lépten-nyomon. Az éttermek, fagyizók, pubok, pizzázók kínálata gazdag, az utcák szűkek, apró sikátorokkal szegélyezettek. Virágok úton-útfélen kaspókban, cserepekben, kapualjban, lépcsőn, ablakban, erkélyen.

Autóbérlés Taormina

 

taormina-szallas

szicilia-latnivalok

taormina-latnivalok

Miután kiélveztük az óvárosban tett sétát, keressük fel a Taormina görög színházat, a teatro grecot, mely eredetileg valóban a görög időkből származik, ám a római korban felújították, átépítették a kor igényeinek megfelelően. Szicília 2. legnagyobb szabadtéri színháza festői környezetben, Etnára nyíló kilátással ma is helyet ad koncerteknek, színi előadásoknak. E miatt sajnos, a felállított színpad és a műanyag székek kicsit rombolják a taorminai színház képét. A híres görög színházat Csontváry is megfestette. A színház területén tett sétánk során a tengerparti kilátás sem elhanyagolható, ahol a fák hűs árnyékában érdemes megpihenni.

szicilia-szallas

taormina-nyaralas-szicilia

Taormina görög színház belépőjegy ára: 8€ felnőtteknek

A városba visszasétálva a normann kori kis katedrálist is érdemes megnézni, a mellette álló városkapuval egyetemben, majd libegővel vissza mehetünk a tengerpartra fürdeni.

szszicilia-utazas

szicilia-taormina-szallas

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Trapani – Szicíliai kalandjaink « Olaszország « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog