Az Alcantara szurdokvölgy – Szicíliai kalandjaink

Az Alcantara szurdokvölgy - Szicíliai kalandjaink

máj 3, 2014 // utazol.hu

alcantara-szicilia-latnivaloiA fantasztikus Etna túránk után még bírtunk az éhségünkkel –megjegyzem olyan finomak a szicíliai ételek, hogy már csak ezért is visszamennék- így ellátogattunk az Alcantara szurdok völgybe. Kihagyhatatlan látnivalónként volt feltűntetve, és valóban megérte.

Autóbérlés Szicílián

Az Etna egyik parazitakúpja a Monte Moio kb. 2800 évvel ezelőtti kitörése közel 50 méter vastag láva réteget hagyott maga után, és ennek repedésében vájt utat magának az Alcantara folyó. Az Alcantara szurdokvölgy csodaszép, ahol a lávaképződmény hatalmas falként áll előttünk, mintha csak bele másznánk a gyomrába. Néhol a szemközti falak közti távolság alig éri el a 1,5-2 métert. A főútról kiépített lépcsőn juthatunk le, és akinek kedve tartja végig is gázolhat a folyón. Mi nem tettük meg, csak egyik oldalról a másikra mentünk át, készítettünk pár képet, és megcsodáltuk ezt a ritka jelenséget.

alcantara-sziciliaAz egyik ok, amiért nem tartózkodtunk itt sokáig, az az volt, hogy kb. 5 óra körül értünk oda, és még akkor is rengetegen voltak. A másik, hogy a víz hőmérséklete nyáron is alig éri el a 8-10 fokot. Nem vicc, csak térdig kellett gázolnom az Alcantara folyóban, rövidnadrágban és pólóban, de 3 perc alatt, amíg pár képet készítettünk a lábam vörös lett és iszonyatosan fájt a hidegtől, a végén még a görcs is berántotta a vádlimat. Természetesen a bátrak, vagy akik jobban tűrik a hideget, próbálják ki, mert rajtunk kívül sokan fürödtek, ugráltak, úszkáltak a mélyebb részeken.

Szicília szállás

szicilia-alcantara

alcantara

 

Kommentelj