Camogli – Olaszországi nyaralás

Camogli - Olaszországi nyaralás

máj 27, 2014 // utazol.hu

camogli-olaszoszag-szallasVan bakancslistátok? Mivel nagyon szeretünk utazni, így evidens, hogy bakancslistánkra számos hely felkerült, ahova mindenképpen el szeretnénk jutni, és hogy ne aprózzuk el a dolgokat Olaszországban rögtön egy olaszországi körút a terv.

Az „olasz csizmán” lefelé indulva nyugaton Camogli a pici olasz halászfalu közkedvelt a turisták körében és Genova-tól alig 20 km-re található. Camogli korábban csak halászatból élt – jelenleg is -, most már a turizmusra is nagy hangsúlyt fektetnek, ami szintén sokat hoz a konyhára nekik, így csalódni nem fogunk.

Camogli apartmanszállások Olaszországban

A mellett, hogy Camogli hangulatos történelmi belvárosát jobbnál jobb ízig-vérig olasz éttermek, kávézók színesítik, a kikötőjébe annyi vitorlást láthatunk, hogy csak ámulunk és bámulunk, nem véletlen, hogy „ezer fehér vitorlás városa” jelzővel is felruházták a kis halászfalut. A színes házaival, szűk utcáival biztosan belopja magát a szívünkbe, miközben apró kavicsos, lassan mélyülő tengerpartja még a családosokat is vonzza. Ráadásul a hegyek és a tengeri áramlatoknak köszönhetően a klímája olyan, mintha Dél-Olaszországban lennénk, nem véletlen, hogy az olaszok is jobban kedvelik, mint az Adriát, főként, hogy itt kevesebb a turista.

camogli-olaszorszagAz Olasz Riviéra gyöngyszeme, Camogli tengerpartja része a Portofinói Regionális Természeti Parknak és a Portofinói Tengeri rezervátumnak is. Miután kipihentük magunkat az olasz tengerparton kihagyhatatlan egy jó kis hajókázás, vagy egy túra a környéken.

Autóbérlés Olaszországban

A látnivalók, az olasz ízek, színek, izgalmak mellett különféle programokról se feledkezzünk meg, mert már kora tavasztól szervezik a Sagra-ikat, melyek közül az egyik leghíresebb a Sagra del Pesce, a minden évben május második vasárnapján megrendezett hal sütő fesztivál. Nem akármilyen fesztivál ez, a világ legnagyobb serpenyőjében készül a több tonnányi frissen fogott hal, egész nap sütik, és óriási tábortűzzel zárják a napot.

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Portofino – Portofinói Regionális Természeti Park « Olaszország « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog