Monte Pellegrino – Szicíliai kalandjaink

Monte Pellegrino - Szicíliai kalandjaink

máj 23, 2014 // utazol.hu


Monte Pellegrino
Palermótól északra fekvő, az öbölből, és szinte az egész városból csodaszépen kimagasló 606 méter magas hegy, ahol Palermo védőszentjének, Szent Rozáliának (Saint Rosalia) a kápolnája található. A Monte Pellegrinora mindössze 15 perc alatt feljuthatunk autóval, de helyi buszközlekedéssel is nagyon gyorsan elérhetjük a csúcsot.

Szicíliai szállások, apartmanok olcsón

uj-DSC_0463

Mi busszal mentünk fel a Monte Pellegrinora, mert ezen a napon még nem volt bérelt autónk, egy kedves szicíliai félreértés miatt. A busz elég sűrűn jár, és út közben egy szép részén meg is áll pár percre, hogy készíthessenek az utasok fényképeket, hiszen innen a kilátás pazar volt. Főként vasárnapokon sok-sok helyi jár fel ide piknikezni, nem csodálom, csodaszép a hely.

uj-IMG_0819 uj-IMG_0812

Autóbérlés Szicília repterén

Tovább haladva a hegytetőn a fő attrakció, Szent Rozália kápolnája fogad minket. A sziklafal oldalához épített kis templom helyén régen állítólag egy barlang állt, és itt élt teljesen elvonulva a világtól Szent Rozália. Még ha nem is vagyunk vallásosak, mindenképpen érdemes ellátogatni a különleges templomba. A bejáratnál kendőket is találunk, ki is van írva, hogy fedetlen vállal, rövid szoknyában belépni nem szabad – természetesen be lehet, itt nincs akkora szigor, mint a Szent Péter Bazilikánál, de tartsuk be a szokásokat, ha már úgyis ott vannak azok a kendők.

uj-IMG_0826

uj-DSC_0460

A templomban egy szép oltár, szentély található, ami Szent Rozália sírhelye, és a különlegessége a Monte Pellegrino tetején található templomnak, hogy sziklába vájt, így kívülről bár úgy tűnik, hogy csak hozzá épült a sziklafalhoz, belül a mennyezet, oldalfal, maga a hegy, ahol víz csepeg és csodaszép cseppkövek alakultak ki a hosszú évtizedek alatt.

uj-IMG_0846uj-IMG_0847

Kifelé jövet a hőségben ténfergő macskákkal is találkozhatunk, és amíg a buszra várunk nézelődhetünk a szuveníres bódékban, vagy hűsölhetünk a kis kávézó, étteremben.

uj-IMG_0855uj-IMG_0862

Kommentelj