Kréta gyöngyszeme – Chania

Kréta gyöngyszeme - Chania

aug 8, 2014 // utazol.hu

kreta-szallasKrétán még nem jártam, de azt hiszem, nem kell sokat várnunk és ide is eljutunk. Kréta egyik leglátogatottabb, és egyben második legnagyobb városa Chania. Kréta északi partvonalán fekvő kikötőváros csodálatos kettősségének köszönheti népszerűségét, ami nem csak a nyári hónapokra korlátozódik. A képeket elnézve és a számos útleírást olvasva úgy érzem kihagyhatatlan. Egy olyan görög városról beszélünk ahol a török hatás mellett a velencei is mély nyomot hagyott, és ahol a város két részre osztható. Egy régire, és egy újra. A régi városrész történelmi épületeivel, hangulatos utcáival és velencei stílusú kikötőjével ejti rabul az oda látogató turistákat, itt található a világ egyik legrégebbi, épségben maradt világítótornya is. Túl sokáig nem kell sétálni, hogy az iszlám hatást is megtapasztalhassuk, hiszen szintén a kikötőben áll Chania egyik látványossága a Giali Tzamisi.

chania-vilagitotoronyChania leglátogatottabb tere a Splantzia Square, ahol az Agios Nikolaos templom és a török időkben hozzáépített 2 teraszos minaret nyúlik a magasba. A templom még a velencei időszakban épült, az 1300-as években, majd a török uralom alatt átformálták a törökök saját képükre.

Olcsó szállások Krétán –foglalj most, fizess a helyszínen.

Hania még számos templomot rejt, érdemes mindet felkeresni, nagy sétákat tenni a szűk, leanderekkel futtatott utcákon, felmenni a Kasztelli dombra, ahol a régi erőd maradványai közül csodaszép kilátás tárul elénk. Képtárát, tengerészeti múzeumát is büszkén ajánlják a helyiek, de a krétai hőségben ne feledkezz meg a tavernák hűsítőiről se.

A szűk utcák, a pálmafák és a leanderek sokasága mellett templomok, terek, parkok, hangulatos kávézók, jobbnál jobb éttermek és nagyon érdekes múzeumok tölthetik ki a napunkat. A naplemente előtt strandolni is eljuthatunk. Majd adjuk át magunkat a turisták sokaságának és élvezzük a város esti hangulatát, a bazársorok, a mulatságok és az új városrész nyújtotta számos esti szórakozási lehetőség élményét.

kreta-chania-autoberlesSzokatlanul vonzó az új része is, ahol a napközbeni kaotikus forgalom nyújt tipikus görögös képet, a parkok, terek, és szórakozási lehetőségek mellet.

Chania kikötőjéből befizethetünk hajós túrákra is, és a környékről könnyen eljuthatunk Kréta legszebb helyeire.

Autóbérlés Krétán

Krétán nagyon ajánlott autót bérelni, hogy eljuthass olyan helyekre, olyan tengerpartokra is, ahova a buszok nem járnak, és a turisták által kevésbé érintettek. Ráadásul nagyon jó Krétai autós körutat is tehetünk, egy biztos, ha mi eljutunk Krétára, nem fogjuk kihagyni. Mindezek mellett, ami kihagyhatatlan az a görög gasztronómia felfedése, és a krétai helyi finomságok. Ízleld meg a mediterrán gasztronómia ínyencségeit és válj te is rabjává.

chania-kreta

chania-utcakep chania-kreta-szallas chania-ejszakai-elet

Kommentelj