Csodálatos Bledi-tó

Csodálatos Bledi-tó

feb 17, 2015 // utazol.hu

bledi-toFestői környezetben terül Szlovénia második legnagyobb tava a Bledi-tó. A hegyekkel, erdőkkel körülvett Bledi-tó vizét termálforrások táplálják, melynek köszönhetően nyáron akár 26 fokosra is felmelegszik, ami igazán kellemes. A termálvizet a környező szállodákban élvezhetjük.

A gyógyhatású termálvízben megmártózva, vagy éppen a Bledi-tóban való fürdés mellett akár csónakázhatunk is, vagy a tó körüli sétaútvonalon mászkálhatunk, biciklizhetünk. Érdemes ellátogatni a közeli kilátóba, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra, és szigetére.

Bizony, mert a Bledi-tó nyugati részén található a Mária mennybemenetele templommal ékesített kicsi sziget, ami nem csak a turisták körében népszerű, a helyiek még esküvőket, keresztelőket is szoktak itt tartani. Két evezős kis gondolával juthatunk át a szigetre, ahonnan 99 lépcsőfokot kell megmásznunk a templom bejáratáig, hogy megkongathassuk a kívánságok harangját. A legenda szerint, aki 3-szor megszólaltatja a harangot, annak teljesül a kívánsága. Szóval kalandra fel, egy próbát megér.

Olcsó szállások a Bledi-tó partján 

A Bledi-tó 475 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, és különleges mikroklímájával nagyon ideális nyaraláshoz, mert a tó vize meleg, a hőmérséklet kellemes nyári, de ha épp hűsölésre vágysz, szeretsz nagyokat kirándulni, akkor a közeli Júliai-Alpok remek úti cél számodra.

bledi-to-telen

Érdemes egy teljes hetet itt tölteni, a Bledi-tó környékén található egyik kedves panzióban, hotelben vagy szállodában, és felfedezni a környék összes látnivalóját. A kirándulások, úszás, evezés mellett a Bledi várat se hagyd ki. A tó fölé magasodó 100 méteres sziklafal tetején helyet foglaló barokk stílusú vár az évszázadok alatt számos átalakításon esett át, megélt sok mindent, és jelenleg borospincéjével, nyomda kiállításával, kápolnájával, szépségével csalogató nagyon is. Mindezek mellett a kilátás fantasztikus.

Autóbérlés Szlovéniában

Strandoláshoz a Vár strandot keresd, ami nem meglepő, a vár alatti részen található.

Bledi-tó melletti termálvizes medencével rendelkező szállodákban szobát itt foglalhatsz.

Grand Hotel Toplice – Bledi-tó

Golf Hotel – Bledi-tó

Park Hotel – Bledi-tó

 képek forrása

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj