Paxos és Antipaxos – Görögország szigetei

Paxos és Antipaxos - Görögország szigetei

febr 21, 2015 // utazol.hu

paxos-gorogorszagPaxos, Görögország csodaszép szigeteinek egyike. Ha szeretnél elmenekülni a nyüzsgő világtól, valami igazán tengerparti, mediterrán, de mégis nyugodt nyaralásra vágysz, akkor Paxos szigetét neked találták ki. Korfutól mindössze 11 km-re található, így extra programként 1-2 napot Korfun is nyugodtan eltölthetsz.

 

Olcsó szállások Paxoson

 

Paxos szigete kicsi, akár körbe is járhatod, persze ez jó pár órába telne, de valójában mindössze 10 km hosszú és 4 km széles. Paxos fővárosa Gaios.

Partvidéke csodálatos, míg a keleti része kifejezetten strandolós, napozós, addig nyugati partszakasza vadregényes, sziklákkal és barlangokkal van tele. A tenger élővilágát is itt lesheted meg igazán. Az öblökkel tarkított, mediterrán hangulatú Paxos nem okozhat csalódást. Tökéletes görögországi nyaralás vár itt rád.

A sziget különlegességét olajfa ligeteik is adják, mely a turizmus és halászat mellett az itt élők fő bevételi forrása.

antipaxos-gorogorszag-szallas

Autóbérlés Görögországban

Paxos szigetére komppal, hajóval juthatsz át, reptere nincs is, így még nyugisabbnak mondható. Hatalmas szállodái nincsenek, 3 kisebb mellett sok-sok apartman és kiadó szoba közül válogathatsz.

A mindössze 3 km-re található Antipaxost általában egy napos programként szeretik beiktatni a Paxoson nyaralók. Antipaxos piciny szigetén szálloda nincs is, de kiadó szobát találhatsz. Viszont mindenképpen érdemes átruccanni ide, mert még szebb, mint Paxos.

 

 

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Parga – Görögország látnivalói « Görögország « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog