Riomaggiore – Cinque Terre látnivalói

Riomaggiore - Cinque Terre látnivalói

máj 20, 2015 // utazol.hu

riomaggiore-szallasokRiomaggiore a Cinque Terre vidék 5 településének egyike, az UNESCO világörökség része, a Ligur-tenger keleti partján. Kétségkívül Olaszország bővelkedik a szebbnél szebb látnivalókban, tájegységekben, falvakban és tengerpartokban.

A szurdokvölgyben elhelyezkedő város párhuzamos utcácskái a meredek sziklafalra épültek, egyszerű, színes toronyházaihoz a fő utcáról meredek lépcsősor vezet fel, és a kis sikátoros utcácskáknak köszönhetően, a nyáron sokkal hűvösebb levegő is kényeztető.

Riomaggiore szállás olcsón

riomaggiore1Riomaggiore falut a vasútvonala osztja ketté. Az alsó részen a halászfalu található, ahol a helyi halászok hajnalban, éjszaka dolgoznak szorgosan, majd napközben friss halat kínáló árusokkal, pihenő halászokkal, a sziklaparton és sziklás strandon napozó turistákkal találkozhatsz. Apró halételeket kínáló éttermeiből még a naplemente is csodaszép.

A felső rész a mezőgazdasági rész, ahol a termelők élnek, és erre felé található a legtöbb bolt is, a meredek fő utcán a Via Colombo-n.

 

Olaszország autóbérlés

Riomaggiore a Cinque Terre régió legdélebbi falva, ahonnan a Kék Ösvény indul, végig az 5 híres településen, és az egyik legszebb partszakaszként számon tartott ösvény is itt húzódik, Riomaggiore és Manarola között, Via dell’Amore, avagy a Szerelem ösvénye.

riomaggiore-szallas

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Cinque Terre – a világ 10 legszebb tengerpartjának egyike « Útikalauz « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog