Corniglia – Cinque Terre látnivalói

Corniglia - Cinque Terre látnivalói

júl 8, 2015 // utazol.hu

corniglia-autoberlesCorniglia a Cinque Terre vidék 5 településének egyike, az UNESCO világörökség része, a Ligur-tenger keleti partján. Corniglia nagyon különbözik a többi 4 településtől. Házai is inkább a szárazföldi stílusra hajaznak, és nem közvetlenül a tengerpartra települt. Corniglia egy 100 m maga, tengerbe nyúló sziklafalra épült, és a legkisebb a többi település közül.

Cornigliába gyalogszerrel Manarolából szintén az 5 települést összekötő kék ösvényen juthatunk el. A vasútállomástól több száz fokos lépcsősoron juthatunk fel a központba, vagy betonúton, ha más irányba indulunk, de akár a helyi buszt is igénybe vehetjük.

Corniglia szállás – Cinque Terre szállásai olcsón, kedvezően, foglalási díj nélkül

corniglia-szallasCorniglia főtere és a gótikus rózsaablakos, ám barokk belsővel ékesített Szent Péter templom után, a főutca végén található teraszt mindenféleképpen keressük fel, mert innen aztán fantasztikus a kilátás. A Ligur-tenger kéksége, a Cinque Terre településeinek távoli látképe, mint egy festmény.

Foglalj autót Olaszországban – Autóbérlés Olaszország

A kis falu vendégszeretete gondoskodik róla, hogy a túra még élvezetesebb legyen. Egy kis hűsítő, finom ebéd olaszos hangulatban biztosan magával ragad.

Cornigliából tovább indulva Vernazza vár, ami kétségkívül le fog nyűgözni.

Tippek, hogy merre utazz!

Kommentelj