Manarola – Cinque Terre látnivalói

Manarola - Cinque Terre látnivalói

Júl 6, 2015 // utazol.hu

manarola-olaszorszagManarola a Cinque Terre vidék 5 településének egyike, az UNESCO világörökség része, a Ligur-tenger keleti partján. Még régebbi falu, mint Riomaggiore, és ha azt hinnéd, hogy nem ismered ezt a falut, akkor tévedsz. A legtöbb Cinque Terre régióról készült fényképen feltűnik, és ha olaszországi nyaralós képeket, ajánlott olaszországi nyaralóhelyet keresel, Manarola látképe biztosan ott lesz.

Manarola szállás – olcsó szállások Olaszországban, most foglalási díj nélkül

Az olajfák mellett a halászat a fő pénzkereseti lehetőség az itt élőknek, illetve a turizmus, ami szezonálisan nagy hasznot hoz. Manarolába nem csak nyáron érdemes ellátogatni, karácsony környékén is csodálatos, amikor életnagyságú betlehemi szobrokkal, karácsonyi kivilágítással öltöztetik fel a várost.

Riomaggiore felől a Via dell’Amore, azaz a szerelmesek ösvénye vezet gyalogosan Manarolában, ahol a fő utcán sétálgatva, jobbra-balra hangulatos, sikátoros kis utcákat járhatunk be, felfedezve a helyiek mindennapi életét. A fő utcán jutunk le a halász kikötőbe is, ahol fürödni is lehet, de a víz mély, és a hullámokra is nagyon figyelni kell.

manarola-szallasA faluban érdemes felkeresni a régi kastély egyetlen megmaradt bástyáját, amit azóta lakóházak vesznek körül, illetve csodaszép a kívül gótikus, belül barokk stílusú Szent Lőrinc Templom. A helyi múzeumban is sok-sok érdekességet megtudhatunk a helyiek életéről, a borokról, és a gazdaságról.

Autóbérlés Olaszországban online

Az 5 Cinque Terre települést a Kék Ösvény köti össze. Manarolából, a következő település, Corniglia felé indulva a temető mellett egy kis park gondoskodik róla, hogy felejthetetlen élményben legyen részünk. Innen a kilátás festői, rálátni Manarola színes házaira, melyek a sziklafal tetején pompáznak, főként naplementekor, amikor a színek még fantasztikusabbak.

Halászfaluk révén, nem is kérdéses, mit érdemes megkóstolni. Egy remek halvacsora, mellé egy helyi bor, majd egy kis finom olasz fagyi tökéletes lezárása lehet manarolai túránknak.

Kommentelj