Monterosso – Cinque Terre látnivalói

Monterosso - Cinque Terre látnivalói

júl 12, 2015 // utazol.hu

monterosso-szallasMonterosso al Mare  a Cinque Terre vidék 5 településének egyike, az UNESCO világörökség része, a Ligur-tenger keleti partján.

Monterosso tengerparti üdülőhely, mely idővel összeépült a mögötte található Feginával. Illetve az öbölben található településtől nyugatra a Kapucinusok dombja áll, apátsággal, és templommal.

Szállás Moterosso – Cinque Terre régió legjobb, olcsó, megbízható szállásai, most foglalási díj nélkül

Monterosso is szerencsés, mert a régi, történelmi városrész is szépen megmaradt, és nagyon hangulatos megfér egymással az újonnan kiépült üdülőövezettel. Az 5 település közül Monterosso a legnagyobb, és a hangsúlyt itt tényleg az üdülésre, pihenésre fektették. Napágyas, napernyős partszakaszok, szállodaláncok és a Cinque Terre régió legnagyobb homokos tengerpartja, ami ideális kisgyerekes családoknak is, ám vigyázni kell, mert a tenger gyorsan mélyül. Fiataloknak, hiszen itt pezsgő éjszakai élet vára a leanderekkel, pálmafákkal tarkított tengerparti sétálóutcáján, ahol éttermek, bárok, fagyizók és boltok kaptak helyet.

monterosso-szallas-olcsonMoterosso szintén fontos védelmi pont volt, így 13 őrtorony és a várfal maradványai is felfedezhetőek. Sőt, az egyik őrtorony a mai Keresztelő Szent János templom tornyát alkotja. A templom egyébként gyönyörű, szintén gótikus külső és barokk belső kettőssége jellemzi.

Autóbérlés Olaszországban – Fedezd fel a Cinque Terre régiót autóval

A legjobb állapotban megmaradt őrtorony az Aurora-torony a Kapucinus hegy lábánál található. A Kapucinus hegyen a 17. századi kapucinus kolostort érdemes felkeresni.

Monterossoban a strand és a kikötő között található az 1910-es alkotás az Óriás szobra, mely Neptunt ábrázolja, és egy régi villa teraszát tartja a hátán. A szobor sajnos az idők folyamán a sok vihar miatt megrongálódott, de restaurálására már tervek készülnek.

 

orias-moterosso

Kommentelj

PingBack/TrackBack

  1. Cinque Terre – a világ 10 legszebb tengerpartjának egyike « Útikalauz « Útikalauz nyaralóknak, utazóknak – utazol.hu Blog