Portofino – Portofinói Regionális Természeti Park

Portofino – Portofinói Regionális Természeti Park

júl 27, 2015 // utazol.hu

portofino-olaszorszag-nyaralasPortofino Liguria régió egyik községe, a csodaszép olasz keleti Riviéra egyik legkedveltebb települése, és a Portofinói Természeti Park, illetve a Portofinói Tengeri Rezervátum részét képezi.

Portofinót az egyik legtöbbet fényképezett olasz községnek tartják, nem véletlen, hiszen színes kis házaival, gazdag növényzetével és a mögötte található erdős, dombos vidékkel, kis kikötőjével és tengerpartjával belopja magát az ember szívébe. Portofino nyaranta egy nyüzsgő falucska, pedig alig 500 állandó lakossal büszkélkedhet.

Portofino – Olaszország szállások

portofino-szallasGenovától mindössze 36 km-re fekvő Portofino a turisták körében közkedvelt, pár kilométerre fekszik Rapallotól és Camoglitól. Ha az, hogy az Olasz Riviéra része, nem kelti fel az érdeklődésed, nézegesd meg a képeket is, hogy lásd, nem egy egyszerű tengerparti városkáról beszélünk. Portofino színpompás házai igazi olasz hangulatot teremtenek, megőrizte a régies vonásokat, kis utcáival, szűk sikátoraival, hangulatos éttermeivel, kikötőjével. A part mentén megpihenve egy-egy kávézóban, étteremben kóstoljuk meg a liguriai régió helyi specialitását a Genovai pestot, természetesen tésztával. Mellé egy hűsítő olasz sör, ami mellé biztos, hogy olajbogyóval is kedveskednek.

Autóbérlés online Olaszországban

Érdemes felkeresni a parthoz közel található San Matino templomot, és felsétálni a San Giorgio templomhoz, ahonnan már könnyen eljuthatunk a Brown-kastélyhoz. Ezt a kettőt semmiképpen sem szabad kihagyni. A látvány innen fantasztikus, a Ligur-tenger kékje, a panoráma a meseszép vidékre, és Portofino látképe egyszerűen megfizethetetlen élmény lehet.

portofino-latnivaloi

A Brown-kastély a 16 századból maradt fent, ma már, mint múzeum és rendezvények helyszíneként szolgál. Általában 10-17 között látogatható, de nyáron esküvőknek és egyéb eseményeknek ad helyszínt, így érdemes tájékozódni, hogy mikor nincs teljesen lefoglalva. A belépő 2015-ben 5 Euro.

brown-kastely-portofino

Portofino képek között bogarászva gyakran feltűnik egy sziklafalra épült impozáns hotel, mely alatt közvetlenül a meredek sziklafalra épült villák pompáznak. Az itt található 2 hotel a legnépszerűbb Portofinoban, nem véletlenül. Nézd csak?!

hotel-portofino-szallasok

Belmond Hotel Splendido – Portofino, Olaszország

Domina Home Piccolo hotel – Portofino, Olaszország

portofino-olaszorszag

képek forrása

Kommentelj