Vernazza – Cinque Terre látnivalói

Vernazza - Cinque Terre látnivalói

júl 10, 2015 // utazol.hu

vernazza-olaszorszagVernazza a Cinque Terre vidék 5 településének egyike, az UNESCO világörökség része, a Ligur-tenger keleti partján. Vernazza Olaszország legszebb településeinek listájára is felkerült, amit nem csodálok, hiszen a képeket nézve fantasztikus a látvány, és még nagyobb lehet az élmény, ha egyszer ide eljut az ember.

Vernazza olcsó szállásai – olaszországi szállások foglalási díj nélkül, reggelivel

Vernazza természetes kikötővel rendelkezik, így nem csoda, hogy a múltban is itt virágzott leginkább a kereskedelem, ami a falu képének is nagyon jót tett. A díszes házak loggiákkal, szép kapualjakkal, zsalukkal pompásak.

A házak elhelyezkedése is mintegy erődrendszerként szolgált a falunak, és a bástyáikat, a városfalat is folyamatosan erősítették, és ezeknek a maradványait is láthatjuk sétánk során.

vernazza-latnivaloiHa kibolyongtuk magunkat a sikátoros apró utcákon, akkor a főutcán végig sétálva a kikötőbe, a falu fő terére juthatunk, ahol éttermek bárok, és a homokos strand is helyet kapott. A kis kikötő színes csónakjaira is érdemes egy pillantást vetni, miközben a mólón végigsétálsz.

Autóbérlés online Olaszországban

Szintén a téren található a 40 méteres, 8 szögletű harangtoronnyal ellátott Santa Margarita d’ Antiochia templom is.

A teljesen épen megmaradt bástyát se hagyjuk ki, már csak a kilátás miatt se. A kilátás egyébként a legszebb akkor, amikor már elhagytuk a falut az 5 települést összekötő kék ösvényen gyalogosan, és elindultunk Monterosso felé, innen egész Vernazza pompáját megcsodálhatjuk. Giccsesen hangzik, de tényleg festői a látvány.

 

Kommentelj